Rezultatele finale la Evaluarea Naţională, după soluţionarea contestaţiilor, sunt aşteptate astăzi

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională, după soluţionarea contestaţiilor, sunt aşteptate astăzi

Evaluare Naţională

Joi sunt aşteptate rezultatele finale la Evaluarea Naţională, după soluţionarea contestaţiilor. Înainte de contestaţii, 82.3% dintre candidaţii care au susţinut examenul, au reuşit să obţină medii peste 5.

Ştiri pe aceeaşi temă

115.820 de absolvenţi de clasa a VIII-a au fost înscrişi pentru a susţine Evaluarea Naţională, examen care a început pe 14 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. 2 zile mai târziu a avut loc proba la Matematică, în timp ce proba la Limba şi literatura maternă s-a desfăşurat pe 17 iunie. 

 
Rezultatele la Evaluarea Naţională au fost afişate pe 23 iunie. După ce 82.3% dintre candidaţii care au susţinut examenul au obţinut notă de trecere, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a afirmat că este vorba de un "maxim absolut".
 
Astăzi se vor afişa rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere la liceu. 
 
”La modul general, Evaluarea naţională a fost organizată, anul acesta, mai bine decât anul trecut, şi nu mă refer la alţi ani ci la un an în care tot eu am fost ministrul care a organizat Evaluarea. Mult mai bine decât anul trecut”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările