Evaluare Naţională 2016. Cât timp au la dispoziţie elevii să depună contestaţii. Care este procedura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii şi părinţii nemulţumiţi de nota obţinută la Evaluarea Naţională pot face contestaţii vineri, după afişarea rezultatelor, între orele 16.00 şi 20.00, la unitatea de învăţământ unde au fost susţinute probele. Lucrările vor fi reevaluate de comisiile de contestaţii judeţene sau de cea a municipiului Bucureşti, arată metodologia. Nota va fi modificată doar dacă, în urma reevaluării, va fi o diferenţă între 0,50 şi 1, 50 de puncte.

Potrivit metodologiei de organizare a Evaluării Naţionale, odată depusă, contestaţia este înregistrată şi transmisă comisiei din centrul zonal de evaluare. După centralizarea în centrele zonale de evaluare a cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează şi se transmit comisiei judeţene /a municipiului Bucureşti de contestaţii, care poate acorda o nouă notă lucrării.

Câte doi profesori la 100 de lucrări

Profesorii evaluatori, câte doi pentru aproximativ 100 de lucrări, vor reevalua lucrările primite şi acordă note lucrărilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise. După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.

O a treia evaluare, dacă diferenţa de notare e mai mare de 1,5 puncte

Metodologia cu privire la desfăşurarea Evaluării Naţionale mai arată că în situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o altă comisie. Această comisie este formată din profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. 

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi de notare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii. 

Nota finală poate fi mai mare, dar şi mai mică

Pentru lucrările care au primit iniţial o notă finală mai mică decât 9,50, nota

definitivă a lucrării este cea acordată de comisia de contestaţii. Asta cu o condiţie, dacă între nota iniţială şi nota obţinută la reevaluare este o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte.Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă a lucrării este nota iniţială, acordată în centrul zonal de evaluare. Pentru lucrările care au primit iniţial o notă finală cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de comisia de contestaţii, în urma reevaluării. 

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 5 iulie.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite