Elevii din Bucureşti îşi vor primi orarele pentru şcoala online până cel mai târziu joi. Planul de măsuri al ISMB

Elevii din Bucureşti îşi vor primi orarele pentru şcoala online până cel mai târziu joi. Planul de măsuri al ISMB

Elevii din Capitală vor învăţa de acasă

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a elaborat un plan de măsuri pentru derularea cursurilor online. De astăzi, toate şcolile din Capitală, de stat sau private, au trecut în scenariul roşu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Planul prevede că pe perioada suspendării cursurilor, orarul elevilor trebuie să ajungă în toate unităţile de învăţământ până marţi, 20 octombrie. 
 
Până miercuri, 21 octombrie, este prevăzută “informarea preşcolarilor/elevilor şi a părinţilor acestora asupra modalităţii de organizare a activităţii didactice prin intermediul tehnologiei şi al Internetului în această perioadă, inclusiv cu privire la drepturile şi obligaţiile pe care le au”, potrivit documentului.
 
Totodată, până la aceeeaşi dată, ar trebui să aibă loc “transmiterea, către preşcolari/elevi şi părinţii acestora, a orarului şcolar şi a programului stabilit la nivelul unităţii de învăţământ, precum şi a altor informaţii relevante pentru facilitarea învăţării prin intermediul tehnologiei şi al internetului”. Responsabilii aici sunt directorii, diriginţii, învăţătoarele şi educatoarele.
 
Planul mei prevede şi consilierea elevilor/preşcolarilor pentru participarea la şcoala online.
 
Aceasta înseamnă acordarea de sprijin în permanenţă, prin inspectorii şcolari pentru specialitate, cadrelor didactice în ceea ce priveşte; proiectarea activităţii didactice; elaborarea unor exemple de fişe de lucru în vederea consolidării învăţării preşcolarilor/elevilor; stabilirea sarcinilor de lucru, a proiectelor/portofoliilor care sprijină activitatea didactică prin intermediul tehnologiei şi al Internetului; prezentarea de resurse educaţionale care pot fi utilizate în activitatea didactică prin intermediul tehnologiei şi al Internetului se mai arată în document. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările