Când încep reînscrierea şi înscrierea la grădiniţă. Ce acte sunt necesare

Când încep reînscrierea şi înscrierea la grădiniţă. Ce acte sunt necesare

FOTO: Arhivă Leontina Manea

Reînscrierile la grădiniţe pentru anul 2019-2020 a copiilor care frecventează deja grădiniţa vor începe la începutul lunii mai, iar încrierea copiilor nou-veniţi va avea loc după, începând cu data de 20 mai, transmite Inspectoratul şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Ştiri pe aceeaşi temă

Reînscrierea copiilor care frecventează grădiniţa în anul şcolar 2018-2019 şi urmează să o frecventeze şi în anul şcolar 2019-2020, va avea loc în perioada 06.05.2019- 17.05.2019, ora 12:00. Pe 19 mai 2019 urmează afişarea listelor nominale ale copiilor reînscrişi şi a locurilor rămase libere, conform unui document emis pe site-ul ISMB.
 
Orarul reînscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, si, eventual, pe site-ul inspectoratului şcolar.
Un copil nu poate fi reînscris la un tip/formaţiune de studiu inferior celui la care este asociat. Pe 19 mai 2019 urmează afişarea listelor nominale ale copiilor reînscrişi şi a locurilor rămase
libere. 
 
Înscrierea copiilor nou-veniţi se va face în două etape:
Etapa 1: 20.05.2019-14.06.2019
Etapa 2: 24.06.2019 – 26.07.2019
 
„În situaţia în care într-o unitate de învăţământ numărul cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul preşcolar, primite de la părinţi, este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice” se mai arată în document. 
 
La momentul înscrierii în învăţământul preşcolar, unităţile de învăţământ încheie cu părinţii, tutorii sau susţinătorii legali, un Contract educaţional, ce include drepturile şi obligaţiile reciproce ale părţilor, prevăzute de Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, cu completările şi modificările ulterioare şi de Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, mai precizează ISMB.
 
Acte necesare pentru înscrierea la grădiniţă
De regulă, au prioritate copiii care locuiesc în apropierea grădiniţei şi care au fraţi mai mari acolo. Pentru grupa mică, se cere ca minuţul să ştie să se descurce singur la baie şi să nu mai poarte scutece.
 
- copii după buletinele părinţilor;
- adeverinţă de la locul de muncă părinţi;
- copie şi original certificat de naştere copil;
- sentinţa de divorţ – copie, unde este cazul;
- certificat deces-copie, unde este cazul.
 
În prima zi de grădiniţă părinţii micuţilor vor trebui să aibă de la medicul de familie două analize: Aviz epidimiologic şi Exudat faringian. Exudatul faringian este valabil între 2 şi 7 zile, iar unele grădiniţe cer şi examen coproparazitologic şi coprobacteriologic. De aceea, este bine să vă interesaţi dacă la grădiniţa unde este înscris copilul sunt necesare analizele suplimentare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: