Valentin Ilie, Coldwell Banker: 2013, cel mai bun an de la debutul crizei pentru piaţa apartamentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Segmentul rezidenţial poate fi considerat supriza plăcută, 2013 fiind poate cel mai bun an pentru piaţa apartamentelor de la declanşarea crizei economice. Numărul de tranzacţii a crescut, preţurile şi-au continuat scăderea relativ redusă înregistrată şi în 2012, iar dezvoltatorii au pus pe piaţă din ce în ce mai multe proiecte rezidenţiale adaptate cererii, a declarat Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker Affiliates of Romania.

„Pe măsură ce dezvoltatorii şi-au adaptat oferta şi strategiile la cererea actuală, tot mai mulţi cumpărători şi-au îndreptat atenţia şi spre locuinţe noi. Dacă actualele tendinţe se vor menţine şi anul viitor, e posibil sa vedem tot mai multe proiecte noi – nu la nivelul anunţurilor de dinainte de criză, dar la un nivel acceptabil considerând seceta din ultimii ani”, a spus Valentin Ilie.

Piaţa rezidenţială ar putea cunoaşte chiar o uşoară creştere în 2014, în absenţa unor astfel de evenimente negative.

„Nu vorbim de o creştere a preţurilor, tendinţa este în continuare de scădere, însă procentul este mult, mai redus decât în perioada 2008-2011. Ar putea să apară tot mai multe dezvoltări rezidenţiale noi, adaptate la criteriile cererii actuale, acestea urmând să reprezinte o variantă atractivă pentru cumpărătorul unei locuinţe. 2013 a demonstrat că dacă ai un produs bun, o ofertă bună, o strategie de marketing bine pusă la punct şi o echipă calificată de vânzări, poţi obţine rezultate bune. Pentru Coldwell Banker a fost cel mai bun an pe segmentul rezidenţial nou, se pot obţine deci rezultate bune”, a completat managerul Coldwell Banker.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite