Un al treilea pod peste Dunăre va fi construit în urma unui acord dintre România și Bulgaria

0
Publicat:

România și Bulgaria au convenit să construiască un al treilea pod peste Dunăre, scriu agențiile de presă din cele două țări precizând că va fi semnat un acord în acest sens.

Un al treilea pod peste Dunăre va fi construit în urma unui acord dintre România și Bulgaria
Un al treilea pod peste Dunăre va fi construit în urma unui acord dintre România și Bulgaria

Cele două țări vor reglementa angajamentele pentru implementarea proiectului Fast Danube și crearea unei companii mixte care să gestioneze activitățile proiectului, scrie Hotnews, citând mai multe agenții de presă.

Acest lucru a fost convenit de viceprim-miniștrii celor două țări, Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu, la o întâlnire ce a avut loc la București.

Viceprim-ministrul bulgar Alexiev se află în capitala României în calitate de șef al delegației bulgare la Conferința Plenipotențiarilor a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor de la Națiunile Unite.

Cele două acorduri cu sarcini clare și termene concrete de implementare a diferitelor etape vor fi semnate cât mai curând posibil.

Priorități comune România-Bulgaria

În vara acestui an, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a discutat cu reprezentanţii Guvernului Bulgariei despre proiectul Fast Danube, „un proiect vital pentru întreaga Uniune Europeană, în contextul conflictului din Ucraina”.

Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu au fost fermi privind faptul că construirea de noi poduri, adâncirea Dunării, conectarea liniilor de feribot și trecerea mai bună prin punctele de trecere a frontierei ar trebui să fie considerate o prioritate strategică comună, care să aibă mai multe proiecte.

Viceprim-ministrul Alexiev i-a prezentat de asemenea omologului său problema modernizării tronsonului de cale ferată Craiova - Calafat, care este o continuare a liniei de cale ferată de la cel de-al doilea pod peste Dunăre pe teritoriul României.

La mijlocul lunii octombrie, cei doi vicepremieri plănuiesc o întâlnire comună la Bruxelles, unde vor prezenta împreună un proiect de finanțare a următoarei etape din Fast Danube și a Podului Dunării 3.

Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu au reiterat dorința ca, în paralel cu acordul la care s-a ajuns pentru Podul Dunării 3, să se lucreze și pentru proiectele rămase pentru construcția de noi poduri între cele două țări, conform acordului semnat în 2019.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite