Toyota depăşeşte GM în vânzările de maşini din SUA pentru prima dată în istorie. General Motors a condus constant în această competiţie, din 1931

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

În 2021, cel mai mare producător de automobile japonez, Toyota Motors, pentru prima dată în istorie, a depăşit gigantul american General Motors în vânzările de maşini pe piaţa americană, a anunţat miercuri  canalul NHK TV.

Toyota a vândut 2,33 milioane de vehicule în 2021, în creştere cu 10% faţă de 2020, potrivit unui raport oficial publicat. În acelaşi timp, vânzările General Motors au scăzut cu 13%, până la 2,2 milioane de unităţi, din cauza penuriei de semiconductori şi a închiderii fabricilor.

Toyota a întâmpinat şi dificultăţi de producţie în Statele Unite, dar acest lucru a avut un impact mai mic asupra rezultatelor sale din domeniul vânzărilor. Creşterea cererii pentru vehicule hibride a contribuit foarte mult la obţinerea acestui rezultat.

Comparativ cu 2020, vânzările de astfel de maşini pe piaţa americană au crescut cu peste 73% - până la 583 mii de bucăţi.

General Motors a condus constant în vânzările de maşini noi în Statele Unite, din 1931.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite