Top Forbes: Primii 20 de bogaţi ai lumii au sărăcit  în 2015 cu 70 de miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg a devenit al şaselea miliardar al lumii în Topul Forbes
Mark Zuckerberg a devenit al şaselea miliardar al lumii în Topul Forbes

Topul miliardarilor, întocmit în fiecare an de revista Forbes, arată că numărul acestora este în scădere, iar magnatul mexican Carlos Slim a pierdut o avere faţă de anul trecut: 27 de miliarde de dolari.

Marele câştigător al Topului celor mai bogaţi oameni din lume este Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, care a făcut un salt de 10 locuri, până pe poziţia a şasea.

Averea lui Zuckerberg a crescut cu 11,2 miliarde de dolari, faţă de topul de anul tecut, la 44,6 miliarde de dolari.

Ordinea primilor cinci rămâne neschimbată faţă de clasamentul anterior. Cel mai bogat, rămâne în continuare Bill Gates, fondatorul Microsoft, deşi averea sa a ascăzut la 75 de miliarde de dolari. Bill Gates a fost declarat pentru a 17-a dată în ultimii 22 de ani, cel mai bogat om de pe planetă.

Amancio Ortega, în vârstă de 79 de ani, cel mai bogat european, se situează pe locul al doilea, averea acestuia crescând cu 2,5 miliarde în 2015.

Ortega, care a înfiinţat compania Inditex, care deţine Zara, cel mai mare retailer de modă din lume, nu apare des în public, în schimb este o prezenţă obişnuită în cafeneaua frecventată de staff-ul Inditex, din orăşelul Arteixo, din nordul Spaniei, în apropiere de mai cunoscutul A Coruna.

Ortega a deschis primul magazin, alături de partenera sa de afaceri, Rosalia Mera, în 1975, în A Coruna. Au vrut să-l numească Zorba, după filmul lor preferat „Zorba grecul“, dar au renunţat, deoarece barul din apropiere se numea astfel. Şi l-au botezat „Zara“.

Europa are 489 de miliardari, a căror avere a crescut de la 1.190 de miliarde de dolari la 1.830 de miliarde de dolari anul trecut.
Ţara cu cei mai mulţi miliardari rămâne SUA, cu 540 de miliardari în ultimul top, cu patru în plus faţă de anul trecut.

După SUA, China are cei mai mulţi miliardari, în urcare la 251 faţă de 213 miliardari anul trecut.

Pe locul al treilea se situează Germania, cu 120, urmată de India cu 84 de miliardari. În Marea Britanie locuiesc 50 de miliardari, în scădere faţă de 53 în 2015.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite