Toate cele nouă societăţi de asigurare care emit poliţe RCA sunt verificate inopinat de ASF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ASF a dispus controale inopinate la următoarele societăţi de asigurare: Allianz - Ţiriac Asigurări, Asigurarea Românească - Asirom Vienna Insurance Group, Carpatica Asig, Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance, Euroins România Asigurare Reasigurare, Groupama Asigurări, Generali România Asigurare Reasigurare, Omniasig Vienna Insurance Group şi Uniqa Asigurări (care emit poliţe RCA).

Potrivit ASF, controalele au ca obiect verificarea respectării prevederilor art. 21 din Norma 23/2014 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule.

Controalele vizează:
- modul de determinare a categoriilor de riscuri omogene pentru care au fost stabilite tarifele de prime pentru anul 2016;
- modul şi corectitudinea estimării daunei medii şi a frecvenţei daunei pe fiecare categorie de risc pentru care este calculat tariful de primă pentru anul 2016;
- calitatea şi corectitudinea datelor utilizate în stabilirea ipotezelor şi metodelor actuariale folosite pentru determinarea tarifelor de primă pentru anul 2016.

ASF este instituţia care autorizează, reglementează, supraveghează şi controlează entităţile care activează pe piaţa financiară non-bancară din România.

Înfiinţată în 2013 prin preluarea şi reorganizarea tuturor atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), ASF supraveghează trei pieţe care însumează peste 10 milioane de participanţi.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite