Tinerii antreprenori şi femeile manager pot depune, de luni, cereri online pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor

0
0
Startul înscrierilor online pentru „Programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM“ se va da tot, luni, la ora 10.00 FOTO SHUTTERSTOCK
Startul înscrierilor online pentru „Programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM“ se va da tot, luni, la ora 10.00 FOTO SHUTTERSTOCK

Departamentul pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism va deschide luni, sesiunea de înscrieri online pentru „Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri“, precum şi pentru „Programul naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii“, conform site-ului instituţiei.

Aplicaţia pentru „Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri“ se va deschide luni începând cu ora 10.00 până la epuizarea bugetului.

Startul înscrierilor online pentru „Programul naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii“ se va da tot la ora 10.00, înscrierile putând fi făcute până pe data de 16 martie 2014, ora 20.00.

Astfel, debutanţii în afaceri, cu vârsta de până la 35 de ani, pot depune online cererile de finanţare până la epuizarea bugetului în valoare de 21 milioane lei. Conform Ghidului solicitantului, tinerii vor beneficia prin intermediul programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro, echivalentul în lei, din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinanţare.

Bugetul programului naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM pentru anul 2014 este de 500.000 lei, din care se vor acorda alocaţii financiare nerambursabile (AFN).

Pentru anul 2014, prin implementarea Programului, se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minimum 12 beneficiari. Nu pot beneficia de AFN în cadrul acestui program operatorii economici care au primit, cumulat pe parcursul ultimilor 3 ani fiscali (2 ani fiscali precedenţi şi anul fiscal în curs), ajutoare de minimis (fie din surse publice naţionale, fie din surse comunitare) în valoare totală de 200.000 euro, echivalentul în lei.

Operatorii economici care vor depăşi acest prag prin însumarea AFN acordate prin Program cu alte ajutoare de minimis primite în ultimii 3 ani fiscali pot beneficia de finanţare numai până la atingerea plafonului de 200.000 euro, echivalentul în lei.


Mai puteţi citi: 

Ponta: Luna aceasta vor intra în vigoare patru programe menite să ajute IMM-urile şi tinerii antreprenori. Patru programe de sprijin a întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) şi a tinerilor antreprenori vor fi lansate în această lună, a anunţat premierul Victor Ponta, pe blogul personal, adăugând că Guvernul va susţine IMM-urile, prin sume de la buget, cu minimum 0,4% din PIB.

MM-urile pot depune de mâine cererile pentru finanţare nerambursabilă de până la 100.000 de euro. Întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) care vor să obţină finanţare nerambursabilă de până la 100.000 de euro din schema de minimis, proces care a eşuat în luna august a anului trecut, pot depune proiectele de mâine, 15 ianuarie, şi au la dispoziţie 10 zile.

Patronii români petrec 200 de ore pe an la ghişeu pentru 39 de plăţiO firmă din România face în fiecare an 39 de plăţi către stat în contul taxelor şi contribuţiilor, de trei ori mai multe faţă de media Uniunii Euroepene, pentru care pierde 200 de ore, iar cea mai mare parte din povara fiscală este distribuită pe muncă, potrivit unui raport publicat de Banca Mondială (BM).

Fiscul cumpără servicii de consultanţă pentru verificarea marilor averiAgenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) cumpără servicii de consultanţă privind verificarea persoanelor cu averi mari, în cadrul programului de modernizare a instituţiei în valoare de 70 milioane de euro finanţat de Banca Mondială.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite