Teodorovici ironizează ultimatumul ALDE: M-a iertat Biserica pe mine cu taxa, d-apăi ALDE să nu poată să mă ierte?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Teodorovici FOTO Mediafax/Andreea Alexandru
Eugen Teodorovici FOTO Mediafax/Andreea Alexandru

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a ironizat, luni, ultimatumul dat de ALDE după rectificarea bugetară cu privire la elaborarea unui nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată.

ALDE a transmis, într-un comunicat de presă, că rectificarea bugetară adoptată de Guvern este nerealistă iar rezultatul exerciţiului bugetar arată „incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite”. ALDE a solicitat, de asemenea, o „reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa. Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a dat ultimatum premierului Viorica Dăncilă ca până pe 20 august „să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate”.

Drept răspuns, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat că acesta „nu este un ultimatum” şi a sugerat că ALDE îl va ierta cu privire la rectificarea adoptată de PSD în ciuda criticilor partenerilor de guvernare.

„M-a iertat Biserica pe mine cu taxa, d-apăi ALDE să nu poată să mă ierte?”, a declarat, ironic,  Eugen Teodorovici, cu referire la faptul că a propus în trecut impozitarea unor venituri ale BOR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite