Taylor Swift este miliardară. Artista are doar 33 de ani

0
Publicat:

Turneul Eras al lui Taylor Swift a catapultat-o pe aceasta la statutul de miliardară, potrivit unui nou raport al Bloomberg, ceea ce o face una dintre puținele artiste care au construit o avere de 10 cifre aproape în întregime din muzica sa.

Taylor Swift
Taylor Swift a căpătat statutul de miliardară

Cea mai definitivă prezentare de până acum” a averii vedetei pop în vârstă de 33 de ani susține că artista, care a doborât recorduri de încasări cu filmul concertului său din turneul Eras (92,8 milioane de dolari în weekendul de deschidere) și care este așteptată să ajungă din nou în fruntea topurilor în acest weekend cu relansarea albumului 1989, lansat în 2014, are acum o avere netă totală de aproximativ 1,1 miliarde de dolari.

Această trecere în teritoriul miliardarilor a fost posibilă datorită turneului ei de succes, care s-a încheiat în august în SUA și va începe luna viitoare o etapă internațională extinsă. Potrivit analizei Bloomberg News, cele 53 de concerte din cadrul turneului din SUA au adăugat 4,3 miliarde de dolari la produsul intern brut al țării.

Bloomberg și-a calificat analiza drept „conservatoare”, bazându-se doar pe „activele și veniturile care au putut fi confirmate sau urmărite din cifrele făcute publice”.

Calculul a luat în calcul valoarea estimată a celor cinci case ale sale (110 milioane de dolari) și a catalogului muzical (400 de milioane de dolari pentru muzica lansată începând cu 2019), o parte din care a recuperat-o printr-un proces elaborat și extrem de public de reînregistrare; câștigurile obținute din acordurile de streaming (120 de milioane de dolari de pe YouTube și Spotify), vânzările de muzică (80 de milioane de dolari), bilete la concerte și mărfuri (370 de milioane de dolari); și impactul impozitului pe venit, costurile de producție și de deplasare din turnee și comisioanele plătite managerilor și agenților. Swift și reprezentanții ei nu au răspuns la solicitarea Bloomberg de a comenta.

Bloomberg estimează că turneul Eras, un mega-concert de peste 44 de melodii care s-a întins pe aproape trei ore și jumătate, a generat vânzări de bilete de peste 700 de milioane de dolari până în prezent, și asta înainte de etapa internațională de 89 de date. După o cursă de achiziții care a determinat o anchetă a Congresului asupra Ticketmaster, prețul mediu al biletelor a fost de 254 de dolari, deși mulți au cheltuit mult mai mult pe piața de revânzare. Profitul înainte de impozitare din turneul Eras, până în prezent, este de aproximativ 225 de milioane de dolari - aproape dublu față de cel din turneul Reputation din 2018, cea mai recentă ieșire a sa.

Swift a evoluat de la un fenomen pop-country adolescentin la o celebritate de renume mondial, păstrând în același timp o imagine serioasă, de fată cu o chitară, care ascunde mașinăria din spatele ei”, a scris Bloomberg, menționând că din mica ei echipă face parte și tatăl, Scott Swift, un angajat de mult timp al Merrill.

Firma de investiții înregistrată a lui Scott Swift, Swift Group, are în continuare sediul în orașul natal al cântărețului, Wyomissing, Pennsylvania. O declarație depusă la Securities and Exchange Commission îl leagă de 10 companii afiliate cu fiica sa, inclusiv afaceri de merchandising, companii de gestionare a drepturilor și entități care dețin autobuzul de turneu al acesteia, două avioane private și proprietăți imobiliare.

Publicația a prezis un potențial de câștiguri numeroase în viitorul lui Swift, pe baza valorii vastului său catalog de cântece. În timp ce estimarea conservatoare a valorii muzicii ei este de aproximativ 400 de milioane de dolari, Bloomberg notează că un multiplu mai optimist al viitoarelor drepturi de autor o plasează în jurul valorii de 1 miliard de dolari - mult mai mare decât majoritatea colegilor ei din domeniul muzical. Catalogul lui Bruce Springsteen, vândut în 2021, valorează aproximativ 550 de milioane de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite