Sute de locuri de muncă, în pericol. Ce companie ia în calcul o nouă rundă de disponibilizări colective

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Damen Shipyards Mangalia, care operează şantierul naval de la Mangalia, ia în calcul, de la 1 iulie, o nouă rundă de disponibilizări colective, după cea de anul trecut, din cauza scăderii comenzilor, informează Profit.ro.

Potrivit sursei citate, compania prevede disponibilizarea prin concediere colectivă a 228 de salariaţi, prin desfiinţarea unui număr de 228 de posturi şi reducerea numărului de personal corespunzător atribuţiilor necesare tipului de nave existent în portofoliul de comenzi al societăţii la această dată, urmare a reducerii activităţii societăţii, începând cu 1 iulie 2021.

„O decizie asupra propunerii va fi luată în perioada următoare iar acţionarii vor trebui să decidă şi asupra unei propuneri de reducere a capitalului social, pentru acoperirea pierderilor companiei.”, transmite Profit .ro.

Cele mai recente date publice disponibile arată că, în 2019, Damen Shipyards Mangalia avea aproape 2.000 de salariaţi. Anul trecut, însă, grupul-mamă olandez a decis concedierea a 870 de angajaţi din România, atât de la şantierul din Mangalia, cât şi de la cel din Galaţi, din cauza reducerii comenzilor pe segmentul de nave petroliere, determinată de prăbuşirea preţului ţiţeiului în contextul crizei COVID-19. 

În 2019, Damen Shipyards Mangalia a avut pierderi de aproape 152 milioane lei, la o cifră de afaceri de circa 131 milioane lei. În februarie anul acesta, CEC Bank a acordat un credit de 60 de milioane de lei şantierului Damen din Mangalia, pentru finanţarea operaţiunilor curente.

Damen Shipyards Mangalia este operatorul şantierului naval omonim la care pachetul majoritar de acţiuni este deţinut de compania românească de stat Şantierul Naval 2 Mai SA din portofoliul Ministerului Economiei, dar care se află sub controlul operaţional al acţionarului minoritar olandez Damen Holding BV.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite