Stimulentul de risc pentru personalul medical va fi de 2.250 lei net

Stimulentul de risc pentru personalul medical va fi de 2.250 lei net

Marcel Boloş FOTO Eduard Enea

Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş a declarat luni că stimulentul de risc pentru personalul medical implicat direct în tratarea bolnavilor infectaţi cu coronavirus va fi de 2.250 lei net şi circa 75.000 de persoane vor beneficia de el. Banii vor proveni din fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Stimulentul nu se referă doar la medici, ci şi asistenţi medical, ambulanţă, personal paramedical. E vorba de circa 75.000 de angajaţi”, a anunţat Marcel Boloş.

Din stimulentul de 2.500 de lei, sumă brută, nu vor fi oprite contribuţii sociale sau de sănătate, ci doar impozitul pe venit de 10%, a spus Boloş, ceea ce înseamnă că suma netă primită de fiecare angajat va fi de 2.250 de lei.

Şi alte ţări au cerut acest gen de stimulente, a spus Marcel Boloş, care a enumerat Italia, Bulgaria, Germania.

„Valoarea pe care am evaluat-o este de 120 de milioane de euro. Toţi aceşti bani sunt asiguraţi din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman. Sigur că dacă va fi nevoie de suplimentarea acestor fonduri, vom face demersurile legale pentru ca să putem să asigurăm fondurile necesare astfel încât să putem să decontăm toate cheltuielile care se referă la stimulentul de risc medical”, a spus Marcel Boloş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: