Statul ar putea acoperi o parte din pierderile HoReCa din pandemie

Statul ar putea acoperi o parte din pierderile HoReCa din pandemie

Protest al angajaţilor din Horeca în centrul vechi din Bucureşti FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Proprietarii de restaurante negociază cu Guvernul astfel încât statul să compenseze o parte din banii pierduţi pe fondul restricţiilor care au impus închiderea localurilor. Discuţiile vizează momentan acoperirea a 20% din diferenţa de cifră de afaceri de anul trecut şi cea din acest an, scrie profit.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Condiţia ca această măsură să se aplice este ca banii astfel rambursaţi de stat să fie investiţi în afacere, nu retraşi sub formă de dividende, mai arată sursa citată.

„Este o discuţie pe termen mai lung, nu va fi aprobată imediat. Noi asta cerem, dar ei au zis că este o negociere care în cel mai bun caz se încheie anul acesta şi ne dau banii la primăvară. Singura soluţie este să ne ajute să compenseze puţin din pierderea profiturilor şi cifrei de afaceri pe acest an cu un procent. Acum se discută cam 20% din diferenţa de cifră de afaceri de anul trecut şi acest an, pentru firmele care mai rezistă. Cu condiţia ca aceşti bani să nu fie luaţi ca dividende, ci investiţi în business. Să fie investiţi în business drept capital de lucru sau de investiţii”, au spus pentru profit.ro surse din HoReCa.

Citeşte ştirea completă pe profit.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările