Serverele ANAF nu funcţionează de 5 zile. Declaraţiile fiscale pot fi depuse online, dar pot apărea erori

Serverele ANAF nu funcţionează de 5 zile. Declaraţiile fiscale pot fi depuse online, dar pot apărea erori

Serverele ANAF sunt nefuncţionale din data de 15 martie, ziua în care premierul Viorica Dăncilă a anunţat că persoanele fizice care depun online Declaraţia unică vor beneficia de reduceri de 5%, respectiv 10%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe site-ul ANAF apare mesajul: “Lucrare de mentenanţă. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente. Vă mulţumim pentru înţelegere. Sistemul de depunere declaraţii este funcţional, inclusiv sistemul de verificare a stării depunerii declaraţiilor”.
 
Aceeaşi pagină precizează însă că pot apărea erori la depunerea declaraţiilor fiscale.
“Ca urmare a ultimei actualizări realizate de către ADOBE, există posibilitatea să apară erori în procesul de semnare electronică a declaraţiilor fiscale. În aceste situaţii, pentru remediere trebuie să urmaţi procedurile indicate de furnizorul certificatului dumneavoastră”, transmite ANAF.
 
 
Guvernul a aprobat la 15 martie Ordonanţa privind declaraţia unică, acordând cu generozitate reduceri celor care o depun online şi plătesc integral mai devreme de termen.
 
Măsura pare să fi blocat însă site-ul ANAF, deşi sistemul de depunere declaraţii este funcţional, inclusiv sistemul de verificare a stării depunerii declaraţiilor.
 
Pentru acest an, MFP a stabilit un sistem de reduceri: 5% pentru cei care trimit declaraţia online până la 15 iulie 2018  şi plătesc integral până la 15 martie 2019; 5% pentru cei care achită integral până la 15 decembrie 2018 şi 10% pentru cei care depun declaraţia online până la 15 iulie a.c. şi plătesc până la 15 decembrie a.c.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările