Parlamentul a întors proiectul de reducere a TVA la comisii. Măsura ar costa bugetul 11,8 miliarde lei

Parlamentul a întors proiectul de reducere a TVA la comisii. Măsura ar costa bugetul 11,8 miliarde lei

Proiectul de reducere a cotei de TVA de la 19% la 16% se întoarce la comisiile de specialitate, a decis miercuri Camera Deputaţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Plenul Parlamentului a votat pentru retrimiterea la comisiile de specialitate a proiectului de lege privind scăderea TVA. Proiectul a fost scos de la votul plenului şi retrimis la comisia de buget, după solicitarea deputatului PNL Florin Roman. Cu 137 de voturi „pentru” şi 136 de voturi „împotrivă”, deputaţii au votat retrimiterea la comisie pentru două săptămâni.

Marţi, comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor a dat un raport de adoptare unui proiect care prevede reducerea cotei standard de TVA de la 19% la 15% şi scăderea cotei TVA pentru alimente de la 9% la 5%.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat marţi seară, la Digi 24, că prin reducerea TVA se pierd 11,8 miliarde lei, iar prin aplicarea acestei măsuri, laolaltă cu dublarea alocaţiilor, deficitul în 2020 se va duce către 5% în 2020, a spus Cîţu.

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că PNL nu susţine proiectul privind reducerea TVA, precizând că proiectul, chiar dacă a fost iniţiat de un liberal, nu a primit susţinere în Biroul Executiv al partidului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările