Orban: Dacă mi-ar fi ieşit vreun fir de păr alb, sigur ar fi avut legătură cu HoReCa

Orban: Dacă mi-ar fi ieşit vreun fir de păr alb, sigur ar fi avut legătură cu HoReCa

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre măsurile de sprijin luate deja sau care sunt luate în discuţie cu sectorul HoReCa şi a dat de înţeles că discuţiile cu reprezentanţii din industrie sunt intense: „Dacă mi-ar fi ieşit vreun fir de păr alb, sigur ar fi avut legătură cu HoReCa”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pentru HoReCa încă nu am niciun fir de păr alb, dar dacă mi-ar fi ieşit, probabil ar fi avut legătură.

Am avut foarte multe măsuri adoptate pentru HoReCa, am discutat şi despre alte posibile forme de sprijin. Când vom conveni asupra altora, vom comunica. Avem şi programul de granturi lansat de un miliard de euro, din care 350 milioane sunt pentru capital de lucru pentru domeniile cele mai afectate de pandemie.

Sunt şi alte programe care vin în sprijinul HoReCa, cum e cel lansat de Ministerul Economiei privind energia verde pentru restaurante, hoteluri. Am aplicat o varietate de forme de sprijin”, a spus premierul.

El a subliniat că în toate ţările unde a crescut numărul de infectări s-au luat decizii de a închide şi activităţile de servire.

Orban a precizat că hotelurile sunt deschise pentru clienţi şi că aceştia pot servi masa la restaurantele din interior care sunt legate de hoteluri.

„Am încercat să creăm un echilibru şi să nu generăm interdicţii brutale”, a conchis premierul.

 

Proprietarii de restaurante negociază cu Guvernul astfel încât statul să compenseze o parte din banii pierduţi pe fondul restricţiilor care au impus închiderea localurilor. Discuţiile vizează momentan acoperirea a 20% din diferenţa de cifră de afaceri de anul trecut şi cea din acest an, scrie profit.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările