La ce joburi aplică tinerii: vânzări, resurse umane sau financiar-contabil

La ce joburi aplică tinerii: vânzări, resurse umane sau financiar-contabil

În primele nouă luni ale anului, candidaţii au efectuat peste 120.000 de căutări pe platforma de recrutare online BestJobs folosind cuvântul cheie „entry level”, iar companiile au primit peste 270.000 de aplicări la joburile entry level postate în cadrul platformei BestJobs.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţurile de recrutare care au strâns cei mai mulţi aplicanţi au fost în domenii precum vânzări, resurse umane sau financiar-contabil, cu până la 3.000 de aplicări pentru un job din aceste domenii.

Speranţa de angajare a tinerilor a crescut în primele nouă luni ale anului cu 15% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Candidaţii aflaţi la început de drum în carieră au putut aplica la peste 5.000 de joburi tip entry level (0-2 ani experienţă), disponibile în mare parte în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Braşov.

Cele mai multe oferte de joburi entry level au fost în domenii precum BPO (Business Process Outsourcing) - 13%, IT - 9,6%, vânzări - 8%, financiar şi contabilitate - 6%, administrativ şi logistică - 4,71% sau resurse umane - 3,5%.

Perspective ultimul trimestru din 2019 - 40% din joburile noi vor fi adresate candidaţilor entry level

Companiile sunt nevoite să acopere cu 15% mai multe poziţii noi în ultimul trimestru din acest an comparativ cu perioada similară din 2018. Vor fi oportunităţi de carieră atât pentru persoanele cu experienţă, dar şi pentru juniori şi studenţi. Conform celui mai recent sondaj BestJobs, 70% dintre companiile sondate vor scoate până la 10 joburi noi pe piaţă în ultimele trei luni ale acestui an, iar 40% dintre acestea se vor adresa segmentului de candidaţi entry level. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările