Cîţu îi sugerează lui Isărescu să reducă dobânzile

Cîţu îi sugerează lui Isărescu să reducă dobânzile

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, i-a sugerat guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, să reducă dobânzile, pentru că dobânzile sunt strâns legate de evoluţia deficitului.

"Îl asigurăm pe domnul Guvernator că intrăm pe o cale de reducere a deficitului bugetar sustenabilă. De ce spun acest lucru? Pentru că dobânzile sunt strâns legate de evoluţia deficitului. Cu toţii vrem dobânzi mai mici, dar ca să avem dobânzi mai mici, trebuie să avem un deficit mai mic. Noi vom face partea noastră în reducerea deficitului", a spus Cîţu, citat de Hotnews.
 
Ministrul a adăugat că, în cazul în care există vreo intenţie la Banca Centrală de reducere a dobânzilor, aceasta ar trebui să fie luată cât mai devreme „pentru că noi ne vom ţine de reducerea deficitului în acest an”.
 
„Spun acest lucru pentru că mesajul Guvernatorului este foarte corect: trebuie să rezolvăm această problemă a deficitelor dacă vrem să avem dobânzi mai mici în viitor şi îl asigur că le vom reduce”, a adăugat Cîţu.
 
„BNR a arătat că inflaţia este sub estimare anul viitor. Dacă ar avea această intenţie, pentru că am înţeles că problema este deficitul, nu o să mai fie problema deficitului. Deficitul se duce în jos.
 
Eu şi domnul Guvernator avem multe discuţii economice. Filosofăm în funcţie de modelele economice şi aşa mai departe, dar eu despre inflaţie şi dobânzi, domnia sa despre deficit, dar nu avem probleme”, a adăugat ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: