Cisco Romania: Banking-ul va fi tot timpul o ţintă pentru hackeri. Lipsa specialiştilor pe securitate rămâne cea mai acută problemă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Pena, directorul general Cisco Romania
Dorin Pena, directorul general Cisco Romania

Industria financiar-bancară va fi tot timpul o ţintă pentru hackeri, iar acest lucru se poate intensifica mai ales din cauza lipsei unor specialişti pe securitate inclusiv la nivel local, dar şi a utilizării unor sisteme de calcul neactualizate, susţin reprezentanţii Cisco Romania, una dintre cele mai mari companii specializate în servicii de reţelistică şi securitate informatică la nivel global.

“Zona de banking va fi tot timpul o tinta de atac pentru hackeri, insa avantajul aici este ca bancile sunt printre primele domenii care au implementat solutii de securizate, fiind astfel mai bine protejate decat alte industrii. (…) Problema in acest caz ramane lipsa acuta de specialisti in domeniul securitatii cibernetice, dar si lipsa de viziune a companiilor atat la nivel global, dar si local, de a investi in astfel de oameni si de solutii. Este evident ca domeniul securitatii din ziua de azi se misca mai repede decat pot companiile face fata, iar asta se datoreaza in mare parte lipsei de personal specializat. (…) Siguranta de 100% nu va putea fi atinsa niciodata”, a declarat Dorin Pena, directorul general Cisco Romania, pentru wall-street.ro, in contextul in care zilele trecute au aparut informatii legate de un atac informatic prin care hackerii ar fi sustras sume uriase de bani din conturile mai multor banci, inclusiv din Romania.

Potrivit datelor Cisco, securitatea a devenit o tinta in miscare, un domeniu dinamic, in care unul din 14 angajati ai companiilor analizate de catre Cisco a incalcat termenii de securitate. “Atacatorii au devenit mult mai sofisticati, iar acest lucru vine pe fondul unor politici de securitate nealiniate la realitatile din piata, dar vizeaza si o implicare destul de limitata la nivelul conducerii companiilor, impactul asupra utilizatorului final fiind ridicat”, a mai spus Dorin Pena.

„Din punct de vedere al securitatii vom vedea foarte multe schimbari in perioada urmatoare. Industria securitatii IT va face tranzitia de la o abordare preventiva la o abordare care va tine cont de toate fazele unui atac – inaintea, in timpul si dupa ce acesta a avut loc. De asemenea, companiile vor putea folosi Internet of Everything in avantajul lor atunci cand vine vorba despre lupta impotriva criminalitatii informatice. Miliarde de dispozitive conectate vor genera foarte multe informatii care vor putea fi folosite pentru a imbunatati securitatea”.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite