Cât de sigure pentru consum sunt roşiile româneşti din „Programul Tomata“

Cât de sigure pentru consum sunt roşiile româneşti din „Programul Tomata“

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale asigură populaţia că roşiile româneşti din „Programul Tomata“ sunt sigure pentru consum.

Ştiri pe aceeaşi temă

MADR, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, efectuează în această perioadă controale în pieţe şi la locul de producţie (sere şi solarii) după recoltare, în vederea prelevării de probe de roşii de la producătorii înscrişi în Programul guvernamental de sprijin pentru tomate, în scopul determinării calităţii acestora, în special pentru a determina eventuala prezenţă a reziduurilor de pesticide.

Autoritatea Naţională Fitosanitară anunţă că, în urma verificărilor efectuate până la data de 13 iunie 2019, tomatele aflate pe piaţă sunt sigure pentru consum şi nu s-au depistat depăşiri  ale reziduurilor de pesticide peste limita maxima admisă.    

Astfel, a fost prelevat un număr de 329 probe, din mai multe judeţe din ţară, din care 243 au fost analizate, iar 86 sunt în lucru. 

Autoritatea Naţională Fitosanitară asigură consumatorii că roşiile existente pe piaţă la această dată, din Programul de sprijin pentru tomate, sunt sigure pentru consum, inspectorii fitosanitari constatând că au fost respectate tehnologiile de cultură. Acţiunile de control vor continua în toată ţara, informează instituţia.

Autoritatea Naţională Fitosanitară mai transmite că manifestă prin toate activităţile un interes sporit pentru depistarea la timp şi eliminarea eventualelor neconformităţi legate de depăşiri ale reziduurilor de pesticide din fructe şi legume, astfel încât pe masa consumatorului să ajungă doar produse sigure.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: