Casa Poporului va fi înconjurată, marţi, de protestatari. Ce au de revendicat reprezentanţii şoferilor şi ai ciobanilor

Casa Poporului va fi înconjurată, marţi, de protestatari. Ce au de revendicat reprezentanţii şoferilor şi ai ciobanilor

Nu e prima dată când şoferii protestează faţă de scumpirea RCA

Două acţiuni de protest sunt programate să se desfăşoare marţi, 15 decembrie, în zona Casei Poporului, respectiv în Parcul Izvor şi în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

La ora 10.00, transportatorii se vor reuni în Piaţa Constituţiei pentru a protesta faţă de scumpirea iminentă a poliţelor de asigurare de răspundere civilă auto (RCA), după care, la ora 12.00, reprezentanţii crescătorilor de animale se vor reuni în Parcul Izvor pentru a protesta faţă de noua Lege a vânătorii.

Ce vor şoferii

Astfel, pe de-o parte, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) îi invită la mitingul de protest autorizat pentru 15 decembrie, ora 10.00, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe „toţi şoferii interesaţi şi afectaţi de creşterea aberantă a preţurilor RCA“.

Interesul comun este „limitarea tarifelor RCA/carte verde la valori normale de maximum 5.000 de lei pe 12 luni pentru autovehiculele comerciale de mărfuri şi persoane care fac transporturi rutiere internaţionale, la maximum 2.000 de lei pe 12 luni pentru autovehiculele de transport public local şi la maximum 300 de lei pe 12 luni pentru autoturisme“, se arată într-un comunicat al UNTRR.

Menţionăm că UNTRR a transmis şi Comisiei Europene o sesizare în care arată creşterea nefirească a tarifelor RCA.

Ce vor ciobanii

De cealaltă parte, Federaţia Naţională Agrostar protestează tot marţi, 15 decembrie, în faţa Parlamentului (intrarea Izvor), începând cu ora 12.00, faţă de prevederile din Legea vânătorii.

Potrivit Agrostar, această lege „încalcă grav dreptul la proprietate, interzic înfiinţarea, întreţinerea sau recoltarea culturilor agricole, fără asigurarea protecţiei faunei de interes cinegetice şi limitează numărul de câini pe care crescătorul de animale îi poate deţine“.

Federaţiei Agrostar i se alătură şi alte asociaţii de fermieri şi crescători de animale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările