Tocmai de aceea, Adrian Tohănean, director financiar adjunct KMG International/Rompetrol, a acceptat să ne explice cum se formează preţul carburantului la staţia de alimentare şi cum funcţionează o mare companie ca Rompetrol, în acest caz.
 
„Să luăm maşina naţională, Dacia Logan, la un volum al rezervorului de 50 de litri, contravaloarea acelui plin de carburant - să zicem de motorină s-ar ridica undeva la valoarea de 240 de lei, la preţul de la finele lui septembrie, explică Adrian Tohănean. Circa 140 de lei sau peste jumătate din cei 240 pe care i-ai lăsat la casa de marcat revin automat statului prin plata accizei şi a TVA-ului. Alţi 80 de lei, 35%, deci peste o treime, reprezintă valoarea cotaţiilor internaţionale. România are o capacitate internă de producţie a ţiţeiului care reprezintă circa 0,09% din producţia mondială, ceea ce s-ar traduce prin faptul că avem o pondere de circa a 1.100 parte din producţia mondială.Aceste cotaţii sunt cele care în mod transparent determină preţul de achiziţie al produselor rafinate din ţiţei cu o pondere de peste 90% în preţul de achiziţie, înainte de taxele plătite statului. Per total, înainte ca produsul să plece de la poarta Rafinăriei din Navodari, la 20 km nord de portul Constanţa, spre Arad, să zicem, companiei noastre îi revine o sumă în jurul valorii a 20 de lei, din totalul plătit pentru plinul rezervorului despre care vorbeam. Din aceşti bani, Rompetrol trebuie să-şi acopere cheltuielile de logistică, cheltuielile directe, de funcţionare non-stop a staţiei de carburanţi. Practic, amatorilor de cifre le spun că profitul operaţional al grupului raportat la cifra de afaceri este de 0.7%, respectiv raportat la preţul afişat la intrarea în benzinărie, cel pe care-l vede orice om pe stradă la pompă, este echivalentul a trei bani pe litru”.
 
Rompetrol are 5.000 de angajaţi şi oferă indirect locuri de muncă pentru alţi 10.000
 
Rompetrol a plătit la buget 13 miliarde de dolari, în ultimii zece ani Oficialul Rompetrol a dezvăluit şi valoarea taxelor plătite către stat în cursul anului 2016: un miliard 400 de milioane de dolari americani. „În ultimii zece ani, de la momentul achiziţiei grupului de către compania-mamă din Kazahstan, Rompetrol a contribuit cu 13 miliarde de dolari. Suntem pe locul trei în topul celor mai mari contribuabil la bugetul de stat.
 
 
Practic, contribuţiile noastre se ridică la 2,5-3% din veniturile guvernamentale anuale, iar volumul activităţilor şi al investiţiilor companiei noastre reprezintă 1% din PIB-ul anual al ţării”, a mai spus Adrian Tohănean. Şi încă un amănunt semnificativ: Rompetrol menţine constant peste 5.000 de locuri de muncă direct în România, cărora li se adaugă prin reţeaua sa de furnizori, parteneri, alţi 10.000 de oameni.