Sindicaliştii ROMGAZ vor protesta luni, nemulţumiţi de intenţia companiei de a micşora salariile. Conducerea instituției neagă diminuarea lefurilor

0
Publicat:

Sindicatul Liber ROMGAZ a anunțat, vineri, că 500 de salariaţi vor protesta, luni, faţă de intenţia companiei de a micşora cu 5,82% salariile de încadrare, precum și faptul că nu sunt prevăzute sumele pentru primele din contractul colectiv de muncă.

Luni va fi protestul sindicaliștilor din ROMGAZ FOTO Arhivă
Luni va fi protestul sindicaliștilor din ROMGAZ FOTO Arhivă

Reprezentarea Sindicatului Liber ROMGAZ a anunțat „organizarea acestei acţiuni de protest a salariaţilor din S.N.G.N. ROMGAZ S.A. este faţă de intenţia angajatorului de a micşora salariile de încadrare cu 5,82% şi de a nu prevedea în B.V.C. al anului 2024 sumele aferente adaosurilor, primelor şi indexarea cu rata inflaţiei, prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă”, au transmis sindicaliştii. Aceştia precizează că vor lua parte 500 de salariaţi, care vor protesta în interiorul şi în exteriorul companiei.

Biroul executiv al Sindicatului Liber Romgaz speră să aibă un dialog deschis cu toate părţile implicate cu scopul sprijinirii salariaţilor care contribuie nemijlocit la rezultatele deosebite ale societăţii!”, se mai arată în informarea sindicaliștilor.

După anunțul sindicatului, conducerea ROMGAZ a emis un comunicat de presă în care precizează că „nu este de acord cu niciun fel de manifestări publice” organizate „pe terenuri sau în incinta clădirilor aflate în proprietatea sau folosința societății”.

Conducerea ROMGAZ „nu este de acord cu niciun fel de manifestări publice, care se intenționează a fi organizate pe terenuri sau în incinta clădirilor aflate în proprietatea sau în folosința societății. Menționăm că potrivit Regulamentului Intern întrunirile organizate în timpul programului de lucru, precum și afara acestuia de către angajații ROMGAZ, în incinta societății nu este permisă fără acordul prealabil al conducerii societății”, e precizarea celor de la șefia instituțiie.

Conducerea vorbește de afirmații „inexacte”

În plus, conducerea precizează că intenția angajatorului de a micșora salariile de încadrare cu 5,82% este una inexactă. „Afirmația (...) că este în intenția angajatorului de a micșora salariile de încadrare cu 5,82% este una inexactă și care induce în eroare angajații ROMGAZ. ROMGAZ a comunicat domnului Stoicovici, în întâlnirile avute cu acestea, faptul că ROMGAZ nu va micșora salariile de încadrare ale angajaților ROMGAZ cu 5,82% (este cunoscut faptul că o astfel de diminuare poate fi realizată doar prin semnarea unor acte adiționale la contractele individuale de muncă, și nu prin proiecții bugetare. Romgaz nu va fi nevoită să recurgă la o scădere a salariilor personalului, acestea putând fi menținute din economiile posibil realizate în cursul anului 2024”, a precizat conducerea ROMGAZ.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite