Sindicaliştii de la Poştă anunţă scăderi salariale de proporţii pentru angajaţii companiei de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Între 4.000 şi 6.000 de angajaţi ai Poştei Române vor avea programul de lucru redus cu două sau patru ore
Între 4.000 şi 6.000 de angajaţi ai Poştei Române vor avea programul de lucru redus cu două sau patru ore

Conducerea Poştei Române este acuzată că pregăteşte o veritabilă campanie de concedieri mascate. Sindicatul anunţă că  timpul de lucru pentru până la 6.000 dintre companiei de stat va fi redus. În consecinţă, salariilor poştaşilor vor fi diminuate chiar şi cu 50%.

Este o formă de concediere mascată, spun reprezentanţii sindicatului care ameninţă cu noi proteste de stradă.

“Reducerea timpului lucru de la opt ore la şase sau patru ore înseamnă şi salarii diminuate cu 25% sau 50% pentru 4.000-6.000 de salariaţi din urban şi rural. Sunt afectaţi agenţi poştali şi factori din mediul rural, dar şi oficiante din mediul rural şi din oficiile urbane. Această reducere de program şi de salariu este o consecinţă a normării activităţii salariaţilor din Poşta Română făcută de conducerea companiei în 2012", a declarat, potrivit Mediafax, Matei Brătianu, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România.

El spune totodată că, prin această reducere, conducerea companiei ar evita de fapt plata de salarii compensatorii.

Am umblat în foarte multe judeţe din ţară şi mulţi salariaţi au spus că nu ar accepta varianta cu reducerea programului de lucru pentru toţi salariaţii, în locul concedierii sau anulării posturilor care rezultă că nu au acoperire. Pentru 80% din salariaţi, respectiv cam 26.000 de oameni, jumătate din salariu ar însemna să rămână cu o sumă netă între 450 şi 640 de lei pe lună, cu tot cu tichete masă şi sporuri”, a explicat liderul sindical. În aceste condiţii, Matei Brătianu susţine că sindicaliştii vor demara, în perioada următoare, acţiuni de protest în Bucureşti, dar şi în câteva judeţele din ţară.
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite