Clanul inspectoarei Olguţa Cocrea invadează Poşta Română. Fiica ei obţine un post, deşi a picat „cu brio” examenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Cocrea este economist la Poşta Română chiar dacă a fost respinsă la examenul de competenţe
Alina Cocrea este economist la Poşta Română chiar dacă a fost respinsă la examenul de competenţe

Băcăuanca Alina Mădălina Cocrea (31 de ani), fiica unei şefe din Poşta Română, lucrează „la distanţă” în compania de stat, în baza unei hârtii parafate de directorul general al CNPR.

Alina Cocrea, o tânără de 31 de ani din Bacău, fiica Olguţei Cocrea, inspector al Departamentului de Control din cadrul Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), ocupă pe pile un post de economist la compania de stat, plătit cu peste 3.000 de lei lunar, chiar dacă a fost respinsă la examenul de competenţe profesionale.

Situaţia datează încă din vara anului 2012, atunci când în CNPR au avut loc restructurări masive, iar regionalele, inclusiv cea de la Iaşi, au fost desfiinţate. Atunci, 70 din 140 de angajaţi de la Iaşi şi-au pierdut posturile, după ce au fost declaraţi respinşi la examen.

Nu a fost şi cazul Alinei Cocrea, care lucra până atunci pe un post de inspector la Departamentul „Financiar Bancar şi Asigurări“. Tânăra, angajată încă de la 19 ani în Poşta Română, a primit „respins“ pe foaia de concurs, dar a rămas să lucreze în companie pe un post de economist, în baza unei hârtii semnate chiar de directorul general al Poştei, Ion Smeeianu.

          

cocrea respins

Aceasta în condiţiile în care 20 de economişti fuseseră trecuţi în şomaj. Mai mult, ea a primit o dispensă să lucreze de acasă, din Bacău, şi să nu se mai deplaseze la sediul companiei de la Iaşi.

Preşedintele Sindicatului Liber al Poştaşilor din România (SLPR) Iaşi, Elena Bîrlescu, se arată revoltată de „scăpările“ procesului de restructurare:

Mă doare sufletul că am rămas fără atâţia economişti buni. Oameni capabili, cu peste 20 de ani vechime în sistem. Oameni care ştiau meserie. Ce face Alina Cocrea ca economist în Bacău, habar nu am! Poate face ceva, dar eu nu ştiu!

„Asta-i mafia din Bacău“
Adrian Matache, directorul executiv al CNPR, şi totodată cel care a semnat lista celor admişi în urma examenului din vara anului trecut, se arată într-o primă fază indignat de reangajarea Alinei Cocrea, cu toate că a fost respinsă la examen.

„Cine-i Cocrea asta, că n-o cunosc? Te pomeneşti că e rudă cu Olguţa Cocrea. Eiii, pe la spatele meu se fac multe angajări! Asta e mafia din Bacău! Bine c-am aflat acum ce se întâmplă în Bacău, că nu ştiam! Da, îmi amintesc că am curăţat vreo câţiva la examenul din vara lui 2012, dar nu ştiu nimic de Cocrea asta. Lăsaţi-mi un răgaz de 2-3 ore ca să aflu cum de a putut fi angajată. Apoi ne auzim..., ne-a solicitat directorul Matache.

După această discuţie, Adrian Matache nu a mai răspuns la telefon. 

Nici directorul general Ion Smeeianu nu este prea generos în declaraţii. „Nu vreau să fiu nepoliticos, dar avem purtător de cuvânt. La revedere!“, a afirmat directorul CNPR, după care a închis telefonul.

Dan Dumitrescu, purtător de cuvânt al Companiei, nu a oferit un punct de vedere până la ora închiderii ediţiei, cu toate că ne-a garantat că vom primi un răspuns cât mai rapid.

„Nici eu nu ştiu cum de am fost angajată“
Angajarea Alinei Cocrea este o mare necunoscută chiar şi pentru ea:

Nu ştiu cum de am putut să fiu angajată. Chiar nu ştiu… Nu ştiu nici măcar unde v-aş putea îndruma ca să aflaţi ceea ce vă interesează“, a afirmat senină tânăra băcăuancă.

După o pauză de câteva secunde, ea a continuat: „Cine vrea să muncească munceşte, chiar dacă e respins la un examen! Trebuie doar să vrei! Eu cred că oricine poate găsi un loc de muncă, chiar dacă te numeşti Cocrea sau ai alt nume". Însă, la întrebarea ce sarcini de serviciu are ea în Bacău, deşi e angajată la Iaşi, Cocrea a închis brusc telefonul, nu înainte să spună indignată: „Eiii, asta-i chiar culmea!“

Mama: „Acum suferă că nu mai e şefă!“

image
image

Olguţa Cocrea (foto), mama Alinei, cea care ocupă funcţia de inspector al Departamentului de Control din cadrul CNPR, fost consilier al directorului general al CNPR, deputat PRM în perioada 2004-2008 şi ex-şefă de sindicat al Poştaşilor din Bacău, este indignată la culme de faptul că îndrăznim să scriem despre fiica sa. Este convinsă că Alina este capabilă şi că merită din plin să ocupe un post bun în CNPR.

image
image

„Cum puteţi să îmi denigraţi familia? Ce este anormal că, după ce a fost respinsă la un examen, să primească o nouă ofertă? De 12 ani Alina lucrează în poştă şi este un om capabil! Acum nu mai e inspector-şef şi suferă. Este doar economist. Suferă tare că nu mai are funcţie de conducere!, a afirmat nonşalantă Olguţa Cocrea.

Nici chiar Olguţa Cocrea nu a putut lămuri ce sarcini are fiica sa ca economist. „Face lucrări, dar eu nu mă pricep la lucrările ei. Face lucrări de poştă, ce să facă altceva?“, a afirmat fosta deputată PRM.

Alte isprăvi ale neamului
Nu este pentru prima oară când Olguţa Cocrea, inspectorul Departamentului de Control al Poştei Române, este implicată într-un scandal de presă. În urmă cu cinci ani, aceasta a reuşit să-şi angajeze mai multe rubedenii în funcţii de conducere.

Fiica Alina Mădălina a ocupat mai bine de un an funcţia de inspector de exploatare şi responsabil de grupă operativă în cadrul Direcţiei Regionale de Poştă Bacău, cu toate că nu avea finalizate studiile universitare. Acest lucru a fost posibil printr-o derogare de la Bucureşti.

În octombrie 2008, fiul, George Claudiu Cocrea, a fost numit şef al Centrului de Tranzit Regional Bacău de însuşi directorul general al Poştei Române de la acea vreme, Dan Mihai Toader. Tot într-o funcţie de conducere a fost numită şi prietena din acea perioadă a fiului, tânăra ocupând postul de inspector de exploatare în cadrul Inspectoratului de Control Regional Bacău.

Totodată, în urmă cu patru ani, mai multe rude ale Olguţei Cocrea au fost angajate în cadrul Direcţiei Regionale de Poştă Bacău.

În plus, firma soţilor Gheorghe şi Olguţa Cocrea a „fentat“ bugetul statului cu 2 miliarde de lei vechi, prin neplata TVA-ului timp de cinci ani. Societatea fostei deputate avea ca obiect de activitate tăierea, decuparea şi apoi vânzarea hârtiei igienice, achiziţionată de la o fabrică din Adjud. Marfa era distribuită de firma lui Cocrea în mai toate oficiile poştale din ţară. Contractul a fost semnat în urmă cu aproape zece ani la nivelul Companiei Poşta Română şi a fost reziliat la sfârşitul anului 2010. În toţi aceşti ani, cele mai mari vânzări de hârtie igienică s-au realizat în judeţele Bacău, Iaşi, Prahova şi Galaţi. Olguţa Cocrea a recunoscut în acea perioadă că are datorii la bugetul de stat, dar a dat vina pe contabil care – zice ea – „a fost mai distrat“.

În plus, la începutul anului trecut, fiul său, Claudiu George Cocrea, a fost ridicat de procurorii DIICOT fiind acuzat de fraudă cu carduri bancare. Cu toate că procesul nu s-a finalizat, el ocupă şi acum funcţia de şef al Centrului de Tranzit din Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite