Șeful Gazprom și ministrul maghiar de externe au discutat despre cooperarea în sectorul gazelor

0
Publicat:

Șeful Gazprom, Alexei Miller, și ministrul Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, au discutat despre cooperarea în sectorul gazelor, se arată într-un comunicat al holdingului rus.

Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto. Foto:EPA-EFE
Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto. Foto:EPA-EFE

Alexei Miller și ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Peter Szijjártó, au discutat chestiuni de cooperare în sectorul gazelor. S-a remarcat faptul că gazul Gazprom este furnizat în mod fiabil Ungariei prin conducta de gaz TurkStream și sistemele de transport de gaze ale țărilor din Europa de Sud-Est”, se spune în comunicat.

Întâlnirea a avut loc în cadrul Săptămânii Energiei din Rusia.

În iulie, guvernul ungar și-a anunțat intenția de a cumpăra încă 700 de milioane de metri cubi de gaz din Rusia, explicând că aceasta a fost dictată de necesitatea asigurării securității aprovizionării cu energie a țării în lunile următoare. La sfârșitul lunii august, Ungaria a semnat un contract cu Gazprom pe o perioadă de două luni pentru furnizarea a încă 5,8 milioane de metri cubi de gaz pe zi de la 1 septembrie. În septembrie anul trecut, compania maghiară MVM a semnat două contracte pe termen lung cu Gazprom, care prevăd furnizarea unui total de 4,5 miliarde de metri cubi de gaz pe an prin conducte prin Serbia și Austria, ocolind Ucraina. Acordul este conceput pentru 15 ani și poate fi revizuit la 10 ani de la începerea implementării.

Despre forum

Forumul internațional „Săptămâna Energiei Ruse” este organizat de Fundația Roscongress și Ministerul Energiei al Federației Ruse cu sprijinul guvernului de la Moscova. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite