Sectorul de construcţii mai trăişte doar din tencuieli, văruieli şi reparaţii capitale. Construcţii noi: cu 10% mai puţine în primele 11 luni din 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii par să-şi fi pierdut vocaţia de constructori
Românii par să-şi fi pierdut vocaţia de constructori

În primele 11 luni din 2013, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a scăzut cu 0,3%. Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 9,6%. La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 30,1%, respectiv cu 14,3%.

„Volumul lucrărilor de construcţii, pe obiecte de construcţii, a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 2,7%. Creşteri s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 2,1% şi la construcţiile inginereşti cu 0,3%“, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

Sezonier, scăderile sunt şi mai mari

În perioada ianuarie-noiembrie 2013, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 1,7%.

Potrivit INS, scăderea provine de la lucrările de construcţii noi (-10,8%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 32,1%, respectiv cu 12,4%.

Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat scăderi la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,0%, respectiv cu 1,7%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 2,7%.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite