Dezvoltator acuzat că nu livrează apartamentele, deși a încasat banii. UPDATE: Reclamanții au renunțat la proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltatorul imobiliar Greenpark este acuzat de clienți că nu respectă termenele de predare a apartamentelor, dar nici nu restituie avansurile de mii de euro proprietarilor păgubiți.

Green Park Herăstru Residence, un ansamblu rezidențial format din cinci clădiri de câte cinci etaje
Green Park Herăstrău Residence este format din cinci clădiri de câte cinci etaje. Foto Facebook

UPDATE 14 iunie: La aproape o lună după redactarea acestui articol, George Mihăescu, coordonatorul proiectului Greenpark Herăstrău, a informat redacția „Adevărul” asupra faptului că reclamanții au renunțat la proces.

Știrea inițială

.............................................................................................................................................

Green Park Herăstrau Residence, un ansamblu rezidențial format din cinci clădiri de câte cinci etaje în imediata apropiere a Parcului Herăstrău din capitală, reprezintă o „oază de neliniște” pentru zeci de oameni care au ales să investească într-un apartament aici, încă din faza de proiect.

Avăcatul păgubiților povestește că aceștia au așteptat deja ani de zile și nu au primit nici până acum apartamentul pentru care au semnat și pentru care, însă, au achitat un avans considerabil de sute de mii de euro. Vorbim despre neexecutarea obligațiilor de construcție și de nerespectarea obligațiilor din contractele de vânzare/cumpărare.

Clienții mei au plătit un avans de aproximativ 100.000 de euro în 2018 pentru un apartament în Clădirea B4, din cadrul Condominiului din Str Barajul Arges nr 8, sector 1. Blocul trebuia să fie gata în decembrie 2021, însă nu este gata nici la ora actuală. Blocul nu are recepția făcută, iar șansele sunt minime cu privire la urgentarea lucrărilor întrucât recepția construcției nu se poate face atâta vreme cât nu este rezolvată problema căilor de acces.

Accesul înspre și dinspre ansamblu se face pe o stradă îngustă cu un singur fir. Întrucât termenele de predare au fost cu mult depășite, clienții mei au solicitat restituirea avansului, însă dezvoltatorul tergiversează acest proces si nu le oferă o soluție clară. Acest fapt ne-a determinat să considerăm că dezvoltatorul se află într-o incapacitate de efectuare a plăților astfel că cerem intrarea în insolvență.” a declarat avocatul Mihai Kehaiyan.

Drept urmare, Avocatul Mihai Kehaiyan va pleda vineri, 19 mai, în cadrul procesului aferent dosarului nr 10607/3/2022, pentru cererea de deschidere a procedurii de insolvență a societății Greenpark Development & Investment SRL.

Când a obținut aprobare pentru construirea ansamblului rezidențial, dezvoltatorul s-a angajat că va face încă o intrare în cartier care să respecte dispozițiile legale. În lipsa acesteia, nu se poate face recepția clădirilor de către instituțiile abilitate, iar fără recepția făcută, cumparatorii nu pot cumpăra, nu pot lua credite de la instituțiile bancare, nu se pot muta etc“, a mai declarat Avocat Mihai Kehaiyan, în calitate de reprezentant convențional a proprietarilor păgubiți.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite