Rusia și Arabia Saudită continuă reducerile voluntare de petrol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arabia Saudită și Rusia au comunicat faptul că reducerile voluntare ale producției de ției vor continua până la finele acestui an. Cele nouă națiuni spun că vor continua reducerile de producție deoarece reducerea aprovizionării și majorarea cererii sprijină prețurile petrolului.

petrol
Rusia și Arabia Saudită continuă reducerile voluntare de petrol

După acest anunţ, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna iunie a scăzut cu un dolar, la 89,92 dolari, iar apoi a urcat la 90,40 dolari.

Cotaţia barilului de petrol Brent se îndreaptă spre pragul de 100 dolari - cel mai ridicat nivel din 2022 - deşi în ultimele zile preţurile au fost sub presiune din cauza temerilor că ratele dobânzilor vor rămâne ridicate o perioadă mai îndelungată şi din cauza perspectivelor economice slabe.

Arabia Saudită, liderul OPEC (Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol) a anunţat că-şi va extinde până la finalul anului reducerea voluntară a producţiei de petrol cu un milion de barili pe zi (bpd). Producţia sa în noiembrie şi decembrie va fi de aproximativ nouă milioane bpd, a informat Ministerul Energiei din Arabia Saudită.

Şi vicepremierul rus Alexander Novak anunţase recent că Rusia va prelungi decizia sa voluntară de a reduce exporturile de petrol cu 300.000 de barili pe zi (bpd) până la finele anului.

Rusia, al doilea exportator global de petrol, şi-a redus producţia şi exporturile împreună cu Arabia Saudită, pe lângă actualele reduceri în aprovizionare decise de grupul OPEC+ (compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători mondiali de ţiţei).

Miercuri, Novak a declarat la postul rus de televiziune Rossiya-24 news TV că reducerile comune ale Arabiei Saudite şi Rusiei au ajutat „la menţinerea stabilităţii şi echilibrului” pe piaţa petrolului.

În luna august, datele Joint Organizations Data Initiative arătau faptul că exporturile de țiței ale Arabiei Saudite au scăzut pentru trei luni consecutive, ajungând la cel mai scăzut nivel din luna septembrie a anului 2021.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite