România, pe locul 5 în Europa la adoptarea tehnologiei contactless: 2 din 3 tranzacţii sunt acum contactless

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cosmin vladimirescu

Tehnologia contactles ocupă locul 5 în topul ţărilor europene în ceea ce priveşte numărul tranzacţiilor contactless înregistrate din totalul tranzacţiilor realizate la comercianţi. Mai exact, mai mult de două din trei tranzacţii realizate prin intermediul cardurilor Mastercard la comercianţi sunt contactless.

Doar în România tranzacţiile contactless au crescut cu 139% în perioada ianuarie-august 2018 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, ajungând la aproape 70% din totalul tranzacţiilor realizate la comercianţi, arată cel mai recent studiu realizat de Mastercard.

Potrivit raportului, în peste 15 pieţe europene – printre care România, Danemarca, Croaţia, Grecia, Ungaria, Olanda, Polonia şi Rusia – procentul tranzacţiilor contactless realizate cu carduri Mastercard depăşeşte 50%. Progresele tehnologice continue în domeniul plăţilor şi al analizelor de date din întreaga Europă le permit ţărilor să optimizeze constant infrastructura tehnologică regională. În consecinţă, fiecare ţară este capabilă să opereze într-o manieră mai integrată şi mai eficientă. 

„Aşa cum ne arată şi cele mai recente date, plăţile contactless şi-au continuat evoluţia fulminantă în România, confirmând şi anul acesta aderenţa consumatorilor la viziunea Mastercard de a trăi într-o lume fără cash. Încă de acum 10 ani, Mastercard a susţinut această evoluţie transformatoare, investind în ecosistemul contactless din România, care presupune mai mult decât existenţa pe piaţă a cardurilor, integrând şi reţeaua de acceptare a tranzacţiilor contactless, comunicarea acestora, cât şi educarea şi instruirea consumatorilor cu privire la beneficiile acestei tehnologii inovatoare. Toate aceste iniţiative ale Mastercard ne-au adus în punctul în care suntem astăzi, când mai mult de 2 din 3 plăţi sunt contactless în România.”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager, Mastercard România.

Studiul mai arată că ţările europene îşi schimbă în mod dramatic comportamentul în ceea ce priveşte adoptarea tehnologiei contactless, cu ţări ca România înregistrând un procent de aproape 70% tranzacţii contactless din totalul tranzacţiilor realizate la comercianţi. Multe ţări europene îmbrăţişează economia cashless (fără numerar), lucru demonstrat prin renunţarea la cash şi prin rata de adopţie rapidă a tehnologiei contactless.

Sistemele de transport din întreaga Europă reprezintă unul dintre principalele domenii care contribuie la creşterea tranzacţiilor contactless, deoarece permit plăţi mai rapide şi o securitate sporită. În contextul în care tehnologia are un rol din ce în ce mai important în viaţa noastră de zi cu zi, numărul clienţilor care utilizează tehnologia contactless în tranzit este în continuă creştere. Mastercard consolidează acest trend şi transformă plăţile contactless în normalitate pentru întregul continent, astfel că până în 2020 toate terminalele POS din Europa vor permite tranzacţii contactless.

Aceste rezultate demonstrează în mod clar că România conduce revoluţia contactless, deoarece consumatorii caută metode de plată rapide şi convenabile, în care pot avea încredere. Pe lângă uşurinţa în utilizare şi comoditate, atunci când vine vorba despre tehnologia plăţilor, consumatorii urmăresc, de asemenea, beneficiile în plus aduse de securitate şi protecţie. Odată cu utilizarea crescută a tehnologiei contactless, consumatorii se familiarizează şi primesc garanţii legate de această metodă de plată. Astfel, din ce în ce mai mulţi consumatori au ajuns la concluzia că tehnologia contactless este la fel de sigură sau mai sigură decât alte metode tradiţionale de plată.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite