România, Bulgaria şi Grecia au semnat un acord privind energia eoliană offshore în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miniștrii Energiei din România, Bulgaria şi Grecia, au semnat vineri o declaraţie comună pentru susţinerea a energie eoliană offshore în Marea Neagră, un hub regional pentru producţia şi transportul hidrogenului şi o reţea regională de staţii de încărcare a vehiculelor electrice.

Miniștrii Energiei din România, Bulgaria şi Grecia, au semnat vineri o declaraţie comună
Miniștrii Energiei din România, Bulgaria şi Grecia, au semnat vineri o declaraţie comună

Tur de forţă ieri şi astăzi la Reuniunea la Nivel Înalt a pentru Conectivitate în Europa Centrală şi de Est (CESEC) la Atena, alături de colegii mei de la Transgaz şi Transelectrica. Acest forum a reunit miniştri din întreaga regiune şi Comisarul European pentru Energie, Kadri Simson. Am stabilit cum sporim securitatea energetică a regiunii, accelerăm proiectele de energie regenerabilă, includem gaze cu emisii reduse ca hidrogenul şi biometanul în mixul energetic şi dezvoltăm reţeaua de transport şi interconexiunile, atât pentru gaze naturale, cât şi pentru energie electrică”, a anunţat ministrul Energiei.

Sebastian Burduja anunţă că ”în numele României am semnat astăzi, alături de Ministrul Energiei din Bulgaria şi Ministrul Energiei şi al Mediului din Grecia, o declaraţie comună pentru susţinerea eforturilor noastre pe trei direcţii: energie eoliană offshore în Marea Neagră, un hub regional pentru producţia şi transportul hidrogenului şi o reţea regională de staţii de încărcare a vehiculelor electrice”.

Ne vom susţine reciproc în procesul tranziţiei energetice, inclusiv pentru obţinerea de finanţări europene”, precizează ministrul.

Sebastian Burduja precizează că a avut întrevederi individuale cu gazda noastră, Ministrul Energiei şi Mediului din Republica Elenă, Theodor Skylakakis; Ministrul Mineritului şi Energiei din Republica Serbia, Dubravka Djedovic Handanovic; Ministrul Afacerilor Externe şi al Comerţului Internaţional din Ungaria, Peter Szijjarto şi Comisarul European al Energiei, Kadri Simson.

România este apreciată la cel mai înalt nivel, ca lider în sectorul energetic din Europa Centrală şi de Sud-Est. În aceste vremuri, Europa are nevoie de solidaritate mai mult ca oricând. România are resursele, energia şi determinarea necesare pentru a fi un furnizor esenţial de securitate şi prosperitate”, spune Burduja.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite