Romaero şi Şantierul Militar Mangalia vor fi scoase la privatizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romaero a mai fost pe lista de privatizări ăn 2005, dar procedura nu a fost dusă până la capăt din cauza datoriilor istorice
Romaero a mai fost pe lista de privatizări ăn 2005, dar procedura nu a fost dusă până la capăt din cauza datoriilor istorice

Companiile Romaero şi Şantierul Militar  Mangalia vor fi privatizate, a anunţat, într-o conferinţă de presă, Varujan Vosganian, ministrul Economiei.

„Până să devină statul un bun manager, nu va mai avea ce să managerieze”, a afirmat oficialul.

El a arătat că atât Plafar cât şi Romaero au încheiat anul 2012 cu pierderi deşi în mod normal ar fi trebuit să realizeze profit, astfel că va recomanda această procedură. 

Capitalizarea companiei de reparaţii a aeronavelor este de 83 milioane de lei pe bursă. Compania deţine terenuri importante în Capitală, evaluate la finele anului trecut la 175 milioane de euro. În data de 9 mai Vosganian anunţa că există şase oferte pentru Plafar.

În privinţa Şantierului Militar Mangalia, el a spus că statul român nu prea are ce nave militare să repare. Pentru această companie există deja o intenţie din partea unei companii, transmisă prin ambasada statului respectiv.

În anii 2007- 2008, înaintea crizei, grupul naval german Lurssen dorea preluarea şantierului. 

Vosganian a mai anunţat că 300 de oameni vor fi angajaţi în industria de apărare, măsură negociată "la sânge" cu Ministerul de Finanţe.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite