Răzvan Nicolescu: Enel Dobrogea este o companie de interes strategic pentru statul român. Încurajez companiile să nu depună oferte pentru aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statul român are un interes deosebit în preluarea Enel Dobrogea FOTO Reuters
Statul român are un interes deosebit în preluarea Enel Dobrogea FOTO Reuters

Societatea de distribuţie a energiei Enel Dobrogea este de de importanţă strategică pentru România, mai ales în urma realizării de baze militare în zonă şi a conflictului militar din Ucraina, a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, în cadrul unui forum de profil.

Nicolescu va merge la Roma în această săptămână pentru a discuta cu oficialii Enel, fiind însoţit de către Ioan Roşca, directorul general al companiei de stat Electrica.

Enel  a anunţat anterior că va ieşi din România, urmând a vinde participaţiile pe care le deţine la mai multe companii din ţară noastră. Grupul italian deţine trei distribuţii de electricitate în România, alimentând cu energie Banatul, Dobrogea şi sudul Munteniei.

Anterior, presă a scris că Electrica doreşte preluarea distribuţiei în Dobrogea, dar şi Banat.

În Dobrogea sunt grupate şi cea mai mare parte a fermelor eoliene din România, iar Nuclearelectrica doreşte să construiască la Cernavodă, cu sprijinul statului român, încă două reactoare nucleare, proiect de 6,5 miliarde de euro.

Statul român are deja două procese cu Enel la tribunalul de arbitraj de la Paris, unul în care cere despăgubiri de 800 de milioane de euro pentru nerespectarea prevederilor din contractele de privatizare şi altul de 500 de milioane de euro în care cere respectarea de către Enel a prevederii care obligă grupul italian să cumpere un pachet din acţiunile foste Electrica Muntenia Sud la preţuri prestabilite.

Mai puteţi citi:

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite