Rabla pentru electrocasnice 2021. Au fost aprobate 75.000 de vouchere, în prima etapă. Lista solicitanţilor, publicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

75.000 de vouchere au fost aprobate în prima etapă a Programului „Rabla pentru Electrocasnice” din acest an, a transmis, luni, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Potrivit sursei citate, din cele 75.000 de vouchere emise, 32.556 au fost aprobate pentru categoria „Frigidere”, 29.407 pentru „Maşini de spălat rufe” şi 13.037 pentru „Maşini de spălat vase”.

AFM precizează că tichetele valorile au termen de valabilitate de 15 zile de la data publicării listei, ce poate fi deja consultată pe site-ul Administraţiei.

Voucherul se poate folosi fie în magazinele fizice prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, fie în magazinele online prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului. 

Beneficiarul are obligaţia de a încărca CI/BI şi declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de AFM, în aplicaţia informatică, până la momentul utilizării voucherului.

Următoarea etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice” va începe în data de 4 iunie, la ora 10:00, pentru următoarele echipamente: televizoare, laptopuri şi tablete.

Sursa citată ,menţionează că, după parcurgerea tuturor etapelor de selecţie a voucherelor, sumele aferente tichetelor generate şi neutilizate, redevin disponibile. Ulterior, se poate relua întreaga procedură de selecţie pe etape, inclusiv etapa de înscriere în program/creare de cont.

Bugetul Etapei 1 a Programului Rabla pentru Electrocasnice, în valoare de 30 de milioane de lei, a fost epuizat în mai puţin de 24 de ore de la start, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Mediului.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” – sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.

La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere.

Ediţia din 2021 a programului „Rabla pentru electrocasnice” se desfăşoară etapizat, după cum urmează: Etapa I: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai – 3 iunie); Etapa II: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4 – 17 iunie); Etapa III: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite