Producţia minei de la Mănăila va fi vândută în Elveţia, în urma unui acord cu o casă de comerţ în metale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În mina Mănăila se extrag cupru şi zinc
În mina Mănăila se extrag cupru şi zinc

Compania minieră britanică Vast Resources, care administrează mina de la Mănăila din judeţul Suceava, a semnat la începutul lunii septembrie un acord pe termen lung cu Transmine Trading, una dintre cele mai mari companii de comerţ a metalelor neferoase din lume, care va achiziţiona începând din această lună concentratele de minereu produse la această mină.

Acordul dintre cele două companii a fost semnat pentru perioada septembrie 2016 - decembrie 2017.

"Acesta vine ca o confirmare a creşterii calităţii minereului extras din cariera suceveană, care în luna august a atins procentul de puritate de 20%, pentru concentratul de cupru”, a anunţat joi Vast Resources.

În prima lună a colaborării, Vast Resources va vinde către noul partener 430 tone de concentrat de cupru.

„Îmbunătăţirile semnificative pe care experţii Vast Resources le-au adus procesului de separare a concentratelor de cupru şi zinc au rezultate din ce în ce mai bune. Ne bucurăm că un jucător de talie mondială precum Transmine Trading apreziază calitatea produsului nostru şi a ales să ne fie partener”, a declarat Andrew Prelea, preşedinte şi director executiv al Vast Resources România.

Mina de la Mănăila este în plin proces de dezvoltare, care urmăreşte atât îmbunătăţirea calităţii minereului extras, cât şi modernizarea tehnologiei de prelucrare utilizate.

În prezent, Vast Resources a început implementarea celei de-a doua faze a lucrărilor de optimizare, care presupune punerea în funcţiune a unei noi linii de flotaţie, dedicată separării zincului.

Noua staţie de flotaţie îi va permite minei să producă două tipuri vandabile de concentrat şi astfel, să îşi maximizeze veniturile provenite din aceste operaţiuni, menţionează societatea.

Compania britanică Vast Resources a anunţat anul trecut preluarea minei din judeţul Suceava, cu resurse estimate la 1,8 milioane de tone, în special cupru şi zinc.

Firma şi a anunţat, la începutul acestui an, investiţii de aproape 7 milioane de dolari în cele două mine pe care le controlează în România: Băiţa Plai, judeţul Bihor, cumpărată în 2014, şi Mănăilă.

În luna iulie, mina de minereuri metalice de la Mănăilă a vândut 900 de tone de minereu concentrat, dublu faţă de media celorlalte luni, după investiţii importante efectuate în ultimul an, potrivit Vast Resources.

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite