Producţia industrială a crescut cu 3% în primele nouă luni, pe seama industriei prelucrătoare şi a producţiei de energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Industria a salvat România din criză
Industria a salvat România din criză

Producţia industrială a crescut în primele nouă luni cu 3% ca serie brută, ca urmare al avansului industriei prelucrătoare cu 3,6% şi al producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 2,3%, iar ca serie ajustată a urcat cu 3,2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Pe de altă parte, industria extractivă a scăzut cu 9,7%.

Ca serie ajustată, producţia industrială a consemnat o creştere cu 3,2%, susţinută de industria prelucrătoare (+3,6%) şi de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+2,7%). Industria extractivă a înregistrat o scădere de 9,5%, se arată într-un comunicat al INS.

În septembrie, producţia industrială (serie brută) a sporit faţă de august cu 25,5%, datorită industriei prelucrătoare (+29,7%) şi industriei extractive (+2,9%). În schimb, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 4,6%.

Pe serie brută, avansul producţiei industriale a fost de 1,2%,

Comparativ cu septembrie 2014, producţia a urcat cu 3,9%, serie brută, pe fondul creşterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 6,2% şi al industriei prelucrătoare cu 4,3%, în timp ce industria extractivă a scăzut cu 13,2%.

Ca serie ajustată, creşterea a fost de 3,4%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite