Probleme la echipamentele de control electronic al documentelor pe Aeroportul Otopeni

0
Publicat:

 Echipamentele de control electronic al documentelor de călătorie de pe Aeroportul Otopeni nu funcționează în totalitate din cauza unor probleme legate de alimentarea electrică din reţeaua naţională

Oameni așteptând pe Aeroportul Otopeni
Controlul electronic al documentelor de pe Aeroportul Otopeni funcționează cu dificultate

Echipamentele de control electronic al documentelor de călătorie (ABC - Automatic Border Control) nu au funcţionat, joi dimineaţa, din cauza unor probleme legate de alimentarea electrică din reţeaua naţională, însă până la ora 13:00, patru din cele şase porţi de control au fost repuse în funcţiune.

"În dimineaţa zilei de 13 iulie a.c., ca urmare a unor probleme privind alimentarea electrică din reţeaua naţională, echipamentele de control electronic al documentelor de călătorie (ABC - Automatic Border Control) au devenit nefuncţionale. Specialiştii CN Aeroporturi Bucureşti (CNAB) au acordat şi acordă în continuare întreg sprijinul specialiştilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru remedierea în cel mai scurt timp şi repunerea integrală în funcţiune a acestor echipamente care aparţin Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din cadrul MAI. Până la ora transmiterii acestei informări (13:00) au fost repuse în funcţiune patru din cele şase porţi de control automat", se arată într-o informare transmisă de CN Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Pasagerii sunt rugați să ajungă mai devreme pe aeroport

Potrivit sursei citate, personalul din Aeroportul Henri Coandă, atât al CNAB cât şi al Poliţiei de Frontieră, depune toate eforturile pentru a gestiona fluxurile de pasageri afectaţi de defecţiunile sistemului electronic pentru control acces, inclusiv prin suplimentarea personalului de control.

În acest moment, timpul de aşteptare la controlul de frontieră este zero, susţin reprezentanţii CNAB.

"Până la remedierea completă a situaţiei, recomandăm pasagerilor să vină la Aeroport mai devreme decât de obicei pentru a ne ajuta să gestionăm accesul prin ghişeele de frontieră clasice şi pentru a evita astfel pierderea zborurilor la care sunt programaţi", menţionează CNAB.

Aeroportul Otopeni se confruntă zilele acestea și cu o serie de anulări și întârzieri de zboruri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite