Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume. Conține trei vile și un port privat pentru iahturi

0
Publicat:

O proprietate de lux de proporții impresionante, din Florida, cunoscută sub numele de Gordon Pointe, este cotată ca fiind cea mai scumpă din lume.

Gordon Pointe, cea mai scumpă proprietate din lume
Gordon Pointe, cea mai scumpă proprietate din lume FOTO captură video dawnmckennagroup.com

Această oază privată imensă este scoasă la vânzare pentru uluitoarea sumă de 235 milioane de lire sterline (aproximativ 274 de milioane de euro). Dacă va găsi un cumpărător dispus să investească această sumă fabuloasă, proprietatea ar deveni cea mai scumpă vândută vreodată.

Amplasată pe o peninsulă în cartierul bogat Port Royal din Naples, Florida, Gordon Pointe se află într-un complex cu acces controlat, cu fața spre mare.

Întinsă pe o suprafață de 2.613.600 de metri pătrați de verdeață luxuriantă, Gordon Pointe include în prezent trei vile de lux: o casă principală de 11.500 de metri pătrați, o locuință de 5.500 de metri pătrați și o reședință de 5.800 de metri pătrați.

Proprietatea are o faleză pe plajă cu apă pe trei laturi, trei piscine luxuriante - și un port pentru iahturi. De asemenea, există un doc privat pentru aproximativ șase bărci cu o lungime de 110 metri.

Vila se află în apropiere de localitatea Naples, cunoscută pentru restaurante, baruri și divertisment de lux.

De asemenea, scrie The Sun, cine va cumpăra această proprietate luxoasă va obține un card de membru asociat la Port Royal Club.

Gordon Pointe este scoasă la vânzare de membrii familiei fostului finanțator John Donahue și soția sa, Rhodora, relatează Wall Street Journal.

Conform familiei, Donahue zbura deasupra Naples, în anii '80, când a observat insula locuită pe care se află acum vila - și a decis să cumpere terenul.

Acesta a plătit doar 800.000 de lire sterline în 1985 pentru suprafața de 1,7 hectare pe care nu exista decât un cătun de pescari înconjurat de mangrove.

De-a lungul anilor, a continuat să cumpere terenurile din jur și a ajuns să dețină aproape 24 de hectare în comunitatea Port Royal din Naples.

Acum, cei 13 copii și cei 84 de nepoți ai lui Donahue se despart de o parte din proprietatea familiei, care include cele trei reședințe.

Ne-am bucurat cu toții de ea, dar este mai mult sau mai puțin momentul să mergem mai departe”, a declarat fiul lui John și Rhodora, Bill Donahue.

Numeroși oameni de seamă, printre care fostul președinte George H.W. Bush și Barbara Bush, au fost oaspeți la Gordon Pointe. Numele camerei în care au locuit aceștia se numește de atunci „Sufrageria Prezidențială”.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite