Poșta Română colaborează cu Patronatul European al Femeilor de Afaceri și demarează proiecte comune

0
Publicat:

Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) şi Patronatul European al Femeilor de Afaceri (PEFA) au parafat un parteneriat pentru promovarea egalităţii de gen şi susţinerea afirmării femeilor în mediul de afaceri, la locul de muncă şi în societate.

foto logo Poșta Română
Poșta Română încheie un parteneriat cu Patronatul European al Femeilor de Afaceri Foto: Mediafax

Potrivit unui comunicat de presă al operatorului poştal naţional, transmis marţi, parteneriatul reflectă angajamentul ferm al ambelor organizaţii în promovarea egalităţii de şanse şi sprijinirea mediului de afaceri.

"Egalitatea de gen reprezintă un pilon fundamental al dezvoltării sociale şi economice, fiind un reper de bază în familia Poştei Române. În prezent, în cadrul companiei, 66% dintre angajaţi sunt femei, 50% ocupând funcţii de conducere. Susţinem, fără echivoc, oportunităţi echitabile atât de dezvoltare profesională, cât şi de promovare a femeilor în toate mediile de lucru. Prin parteneriatul cu PEFA continuăm să ne implicăm activ şi să contribuim la crearea unei societăţi mai incluzive pentru toţi", a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Prin colaborarea dintre cele două entităţi vor fi lansate proiecte comune, în perioada următoare.

"Considerăm că diversitatea şi incluziunea sunt valori fundamentale care ne definesc ca organizaţie şi ne oferă un avantaj competitiv în mediul de afaceri. Dorim să creăm un mediu de lucru bazat pe respect, echitate şi înţelegere reciprocă, unde fiecare individ să se simtă apreciat şi valorizat pentru contribuţia sa. În plus, prin parteneriatul recent stabilit cu Poşta Română, ne-am asumat şi mai mult angajamentul nostru de a contribui la eliminarea inegalităţilor de gen. Prin proiectele comune şi iniţiativele viitoare, ne propunem să încurajăm şi să facilităm accesul femeilor la resurse, formare şi oportunităţi de dezvoltare în afaceri", a subliniat Andreea Negru, preşedinta PEFA.

Compania Naţională "Poşta Română" este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48% din pachetul de acţiuni).

Patronatul European al Femeilor de Afaceri promovează şi sprijină afirmarea femeilor în mediul de afaceri în plan naţional şi internaţional, cât şi reprezentarea intereselor membrilor săi, femei şi bărbaţi, în organismele profesionale şi patronale internaţionale. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite