Ponta: Numai când e secetă ne aducem aminte de un program naţional pentru irigaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta s-a declarat de acord cu începerea unui program naţional pentru irigaţii propus de ministrul Agriculturii pentru combaterea secetei, adăugând că un astfel de proiect este necesar pentru că nu se poate sta „tot timpul la voia naturii“.

„Am discutat şi sunt de acord cu proiectul pe care domnul ministru al Agriculturii l-a anunţat de mai mult timp şi anume un program naţional pentru irigaţii. Numai când e secetă ne aducem aminte, cât a fost bine - 3 ani la rând am uitat de irigaţii. Deci haideţi acum să facem programul că nu poţi să stai tot timpul la voia naturii şi cred că aşa cum l-aţi propus e un proiect viabil, alături de fondurile europene pentru infrastuctura secundară şi terţiară pentru ceea ce trebuie să finanţăm pe termen de şapte ani, aşa cum aţi propus“, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, la şedinţa săptămânală a Executivului.

În replică, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat că nu a uitat niciodată că poate apărea seceta. „Eu am propus pe şapte ani, dar vreau să spun că noi nu am uitat niciodată că poate apărea seceta şi am început programul pe infrastructura secundară şi terţiară din 2013 şi acum trebuie s-o începem pe cea principală“, a arătat ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a propus, marţi, în Comisia pentru agricultură din Camera Deputaţilor, încheierea unui acord politic pe următorii şapte ani pentru refacerea irigaţiilor, în timp ce preşedintele comisiei, Nini Săpunaru (PNL), a solicitat un acord pentru agricultură, sub patronajul lui Klaus Iohannis.

„Avem 600 de milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii secundare şi mai avem nevoie de un miliard pentru reabilitarea infrastructurii principale. În bugetul pentru 2016, această sumă va fi inclusă în bugetul Ministerului Agriculturii pentru Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, care să investească. Trebuie să mergem să investim, pentru a nu mai da atâţia bani pe despăgubiri“, a spus Constantin.

El susţine că este nevoie de un acord politic, pentru că un singur an, cât mai are actuala guvernare, nu este suficient pentru finalizarea proiectului.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite