Peste 800 de șoferi muncesc „la negru” pentru Uber, anunță Inspecția Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de muncă au identificat 827 de persoane care prestau muncă "la negru" la o singură societate comercială, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti.

827 de persoane prestau muncă "la negru" pentru Uber
827 de persoane prestau muncă "la negru" pentru Uber

Potrivit sursei citate, în perioada 2 - 20 septembrie 2022, cele 827 de persoane desfăşurau activităţi fără a avea încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă la un agent economic cu obiectul principal de activitate: ,,Alte transporturi terestre de călători - cod CAEN4939 - UBER.

Controalele au avut loc în cadrul "Campaniei Naţionale privind exercitare unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri", fiind coordonată de către inspectorul şef Constantin Bujor.

Ca urmare a constatărilor din teren, a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 200.000 de lei.

"Controalele de acest gen se încadrează în strategia de acţiune a Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti privind combaterea muncii nedeclarate. Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti urmăreşte în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfăşurând acţiuni la nivelul municipiului Bucureşti, în toate domeniile de activitate", notează instituţia. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite