Pasajul Berceni, următorul care va fi deschis circulației pe Centura Capitalei. Cum avansează lucrările

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a publicat noi imagini de pe şantierul pasajului Berceni, următorul care ar putea fi deschis circulației pe Centura Capitalei.

Lucrări la pasajul Berceni în februarie 2023, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu
Lucrări la pasajul Berceni în februarie 2023, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu

Am convocat în șantierul pasajului Berceni factorii responsabili de acest proiect în vederea mobilizării acestora și verificării stadiului lucrărilor la fața locului. Stadiul lucrărilor este: A început realizarea hidroizolației pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni. Se află în curs de finalizare montarea parapetului pietonal pe toate cele 6 rampe de acces ale pasajului.”, a transmis oficialul, marți, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, se află în curs de finalizare turnarea stratului de balast pe drumul de servitute Berceni și pe partea dreaptă în zona ArchiveIT.

Continuă montarea lisei prefabricate pe inelul central al pasajului, pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni şi pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București.

Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu
Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu

De asemenea, continuă lucrările de armare, cofrare și betonare a grinzii de parapet atât pe inelul central, cât și pe toate rampele de acces ale pasajului.

Continuă montarea parapetului pietonal pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București, pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni. Continuă montarea bordurilor pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni.”, menționează oficialul din Transporturi.

Conform secretarului de stat, se execută lucrări de armare a grinzii de trotuar pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni.

Totodată, se execută lucrări de turnare a betonului de umplutură pe rampele de urcare și coborâre dinspre și spre Popești-Leordeni, precum și lucrări de turnare a stratului de BAP16 (beton asfaltic).

Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu
Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu

Continuă consolidarea suplimentară a terenului de fundare prin forarea, armarea și turnarea piloților toată zona demontată. Au fost executați aproximativ 80% din totalul de 310 piloți. Se execută lucrări de armare, cofrare și turnare fundație aferentă grinzii de rezemare a plăcilor de racordare în zona căii ferate de la Remat București, precum și lucrări de armare a grinzii de rezemare. Continuă lucrările de modernizare a pasajului CF cu linia ferată industrială REMAT”, informează sursa citată.

Conform graficului asumat de către antreprenor, termenul de dare în trafic a pasajului Berceni este aprilie 2023.

Pasajul Berceni este al treilea din cele cinci aflate în construcţie pe Centura Capitalei care ar putea fi deschis circulaţiei, după cele de la Mogoşoaia (deschis circulației pe 30 septembrie 2021) și Domnești (deschis circulației în noiembrie 2022).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite