Pasajul Berceni: Când ar putea fi deschis circulației

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, a publicat noi imagini de pe șantierul pasajului Berceni de pe Centura Capitalei. Potrivit acestuia, termenul la care va fi dat în trafic este aprilie 2023.

Pasajul Berceni va fi dat în trafic în aprilie 2023, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu
Pasajul Berceni va fi dat în trafic în aprilie 2023, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu

Se lucrează la armarea, cofrarea și turnarea betonului aferent plăcii de suprabetonare pe inelul central și pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni. Se lucrează la armarea, cofrarea și betonarea zidului de gardă la culeea 1 (București) și culeea 2 (Berceni). Continuă montarea rosturilor de dilatație pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București, pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni, precum și pe inelul central al pasajului.

Continuă montarea lisei prefabricate pe rampa de coborâre spre Jilava și pe rampa de urcare dinspre Jilava, precum și armarea, cofrarea și betonarea grinzii de parapet pe cele două rampe menționate anterior. Continuă montarea parapetului pietonal pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni, rampa de urcare dinspre Popeşti-Leordeni și rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni.”, a transmis Ionel Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu
Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu

Conform datelor transmise de oficialul din Transporturi, continuă și montarea parapetului direcțional pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni.

Se lucrează la montarea hidroizolației pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni și se pregătesc suprafețele pentru acest pas și la rampa Berceni și rampa de coborâre spre Jilava.

Totodată, se lucrează la așternerea asfaltului de protecție a hidroizolației pe rampa de urcare dinspre Popeşti-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni.

Se execută fundații adâncite de parapet în zona km 35 și fundații de balast și strat superior de fundație din balast stabilizat cu ciment pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București. Se lucrează la turnarea grinzii de parapet pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni și pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni. Continuă executarea lucrărilor de drum pe zona comunei Berceni și pe dinspre București, inclusiv lucrări de amenajare a trotuarelor pe DJ401 și DNCB. Continuă executarea lucrărilor de iluminat public pe toate zonele pasajului.”, a precizat secretarul de stat.

El a subliniat că realizarea canalizării pluviale, necesară preluării apei din zona pasajului continuă și ea.

Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu
Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu

Având în vedere sincopele întâmpinate în desfășurarea lucrărilor într-un ritm susținut, precum și faptul că anumite etape nu pot fi scurtate pe timp de iarnă în așa fel încât să nu existe niciun risc asupra calității lucrărilor, termenul la care va fi dat în trafic pasajul Berceni este aprilie 2023.”, a anunțat Scrioșteanu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite