Orange şi MasMovil, acord pentru combinarea operaţiunilor din Spania, sub presiunea concurenţei masive pe segmentul low-end din partea Digi

0
0
Foto: gearrice.com
Foto: gearrice.com

Grupul francez de telefonie Orange şi operatorul spaniol MasMovil au anunţat sâmbătă că au semnat un acord pentru o combinare a operaţiunilor din Spania, ceea ce reduce numărul de operatori de pe piaţa de telefonie foarte competitivă din Spania, transmite Reuters.

Noua entitate va fi un joint venture deţinut în proporţii egale (50-50) cu o valoare combinată de aproape 19 miliarde de dolari şi va fi al doilea mare operator de telecomunicaţii din Spania, după liderul Telefonica.

Toţi marii operatori din Spania se confruntă cu presiuni la capitolul preţuri din partea operatorului Digi Communications NV, care îşi extinde reţeaua de fibră optică din Spania şi concurează agresiv pe segmentul low-end al pieţei. Această competiţie a afectat vânzările şi marjele de profit ale Orange Spain, determinând compania să îşi restructureze activităţile şi să disponibilizeze sute de angajaţi.

Fuziunea celor doi operatori spanioli are o valoare de 18,6 miliarde de euro (19 miliarde de dolari) au precizat cele două companii, dintre care 10,9 miliarde euro pentru MasMovil şi 7,8 miliarde euro pentru Orange Spain.

Grupul Orange, fostul France Telecom, este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume, fiind prezent în 26 de ţări, inclusiv în România. În luna septembrie a anului trecut, Orange România a anunţat finalizarea tranzacţiei prin care a achiziţionat pachetul majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications de la OTE, în timp ce statul român deţine restul de 46% din acţiuni.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite