O nouă fabrică se va deschide în România. Investiția inițială este de 6 milioane de euro

0
Publicat:

O companie japoneză nou înființată în România și-a anunțat intenția de a construi o nouă fabrică în țara noastră, în urma unei investiții inițiale de 6 milioane de euro.

Hală industrială
O nouă fabrică va fi construită în România de o companie japoneză

Pe 8 mai 2023, președintele Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior, Rares Burlacu, împreună cu o parte din echipa noastră, s-au întâlnit cu echipa de conducere Tamura Corporation condusă de Yusaku Hashiguchi, VP.

Compania japoneză nou înființată în România și-a anunțat intenția de a deschide o fabrică la Fetești-Gară, județul Ialomița, care să producă încărcătoare și alte produse modulare ca răspuns la cererea în creștere din Europa.

Inițial, investiția de 6 milioane de euro în România va crea 300 de noi locuri de muncă și vor urma încă 15 milioane de euro în viitorul apropiat.

InvestRomania a oferit asistență pe parcursul întregului proces decizional care a condus la alegerea țării noastre ca locație viitoare a proiectului.

Tamura Group produce și vinde componente electronice, cum ar fi transformatoare și reactoare, materiale electrochimice, cum ar fi materiale de lipit și măști de lipit, echipamente de lipit și console de mixare audio pentru posturile de difuzare.

Materialele, componentele și dispozitivele Tamura au sprijinit diverse industrii și infrastructură socială, inclusiv produse de consum, automobile, echipamente electronice, echipamente de producție, energie regenerabilă și aerospațială. De la materii prime la sisteme complete, tehnologiile Tamura au contribuit la siguranța și confortul vieții de zi cu zi a oamenilor, precum și la realizarea unei societăți decarbonizate.

Începerea producției comerciale este programată pentru noiembrie 2024.

Filiala din România a solicitat ajutor de stat de la Ministerul Finanțelor din România.

Tamura Corporation produce și vinde componente electronice, cum ar fi transformatoare și reactoare, materiale electrochimice, cum ar fi materiale de lipit și măști de lipit, echipamente de lipit și console de mixaj audio pentru stațiile de radiodifuziune. Tamura Corporation este listată pe piața principală a Bursei de Valori din Tokyo.

„Materialele, componentele și dispozitivele Tamura au susținut diverse industrii și infrastructură socială, inclusiv produse de larg consum, automobile, echipamente electronice, echipamente de producție, energie regenerabilă și aerospațială. De la materii prime la sisteme complete, tehnologiile Tamura au contribuit la siguranța și confortul vieții de zi cu zi a oamenilor, precum și la realizarea unei societăți decarbonizate”, se arată în descrierea companiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite