O firmă din România construiește patru feriboturi sută la sută electrice pentru Canada. Este o premieră tehnologică

0
Publicat:

Grupul Damen a câștigat un contract pentru construirea a patru feriboturi pentru operatorul canadian BC Ferries. Aceste nave  vor fi primele care vor funcționa folosind 100 la sută energie electrică.

Feribot construit în Șantierul DAMEN FOTO: DAMEN
Feribot construit în Șantierul DAMEN FOTO: DAMEN

Această comandă va duce la zece numărul total de feriboturi pe care Damen le-a furnizat BC Ferries în ultimii ani. Navele vor fi utilizate pentru servicii pe distanță scurtă în apele de coastă din provincia canadiană British Columbia (BC).

„Navele se vor baza pe modelul Damen RoRo 8117 E3, clasa Island, cu capete duble. Fiecare feribot va fi capabil să transporte până la 47 de vehicule și 390 de pasageri. Pachetele de baterii cu o capacitate de 2.000 de kilowați vor furniza energie electrică pentru motopropulsoare. Reîncărcarea rapidă cu energie electrică regenerabilă va avea loc în timp ce feriboturile debarcă și își îmbarcă pasagerii și vehiculele la fiecare capăt de cursă. Fiecare navă va avea, de asemenea, motoare diesel auxiliare instalate pentru rezervă și redundanță generală. Echipamentele de încărcare de la mal vor fi, de asemenea, furnizate de Damen”, se arată într-un comunicat de presă al Grupului Damen.

Noile nave electrice hibride vor standardiza și mai mult flota noastră, atât crescând capacitatea, cât și îmbunătățind flexibilitatea noastră de operare a navelor”, a declarat la rândul său Nicolas Jimenez, președinte și CEO al companiei BC Ferries.

Leo Postma, directorul Zona Americi al Damen, a adăugat: „Suntem foarte încântați și extrem de mulțumiți de acordarea unei comenzi a încă patru nave de tip Island Class pentru BC Ferries. Lucrăm alături de personalul tehnic de la BC Ferries de șapte ani și împreună am dezvoltat o serie de zece feriboturi care sunt foarte eficiente; îndeplinirea tuturor cerințelor viitoare de transport public pe apă sigur, fiabil și durabil.”

Două dintre noile feriboturi vor opera pe ruta dintre Portul Nanaimo şi Insula Gabriola, pe o distanţă de 6,1 km. Celelalte două vor avea o rută şi mai scurtă, între Campell River şi insula Quadra.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite