O companie americană vrea să dezvolte „drumuri solare“ inteligente, care să funcţioneze cu energie fotovoltaică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panourile hexagonale pot topi gheaţa şi zăpada cu energia stocată şi au LED-uri pentru iluminare  FOTO Solar Roadways
Panourile hexagonale pot topi gheaţa şi zăpada cu energia stocată şi au LED-uri pentru iluminare  FOTO Solar Roadways

Solar Roadways, o firmă din SUA, a dezvoltat un concept de suprafaţă de drum care, dacă ar fi instalată la nivel naţional peste Ocean, ar avea potenţialul de a produce mai multă energie regenerabilă decât consumă întreaga ţară, potrivit calculelor realziate de societate.

În fapt, firmuliţa deja a produs un prototip funcţional, care a fost instalat într-o parcare, iar acum Solar Roadways vrea să atragă fonduri de la cei interesaţi pentru a optimiza designul şi a trece spre producţie. 

Solar Roadways a fost fondată în anul 2006 de către Scott şi Julie Brusaw, care au proiectat şi dezvoltat panouri solare hexagonale din sticlă, care să fie instalate pe diverse suprafeţe, precum drumuri, pavele şi locuri de joacă. Acestea sunt realizate dintr-o sticlă specială, rezistentă la greutate. Mai mult, include LED-uri şi o serie de microcipuri.

Energia produsă de aceste panouri ar fi, astfel, suficientă pentru consumul clădirilor, iar excesul poate fi vândut înapoi în reţea.

Panourile au şi o serie de elemente de încălzire, capabile să topească gheaţa şi zăpada, ideale pentru iarnă. Concomitent, LED-urile sunt folosite pentru avertizări pe timp de noapte.

În fine, suprafaţa poate fi folosită pentru a încărca autoturismele electrice, în vreme ce în viitor tehnologia ar permite încărcarea acestora chiar din timpul mersului, prin inducţie. 

Evident, proiectul nu este deloc ieftin. Solar Roadways speră să adune pe platforma Indiegogo un milion de dolari pentru a angaja ingineri, astfel încât să facă ultimele modificări şi să treacă de la prototip la producţie.

Mai puteţi citi:

[<a href="//storify.com/phradamon666/energie-solara" target="_blank">View the story "energie solara" on Storify</a>]

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite