Gigantul Energias do Portugal va construi şase parcuri fotovoltaice în Oltenia, cu o capacitate totală de 50 MW

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În România există în acest moment parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de 1.158 MW  FOTO Reuters
În România există în acest moment parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de 1.158 MW  FOTO Reuters

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) îi va împrumuta 20 de milioane de euro companiei EDP Renovaveis (EDPR) pentru lucrări de construcţie şi operare a şase parcuri fotovoltaice în Oltenia, aceasta fiind prima finanţare a băncii în România pentru producţia de energie solară.

Centralele respective au o capacitate de producţie de 50 de MW de energie electrică. O facilitate de credit paralelă, de 10 milioane de euro, va fi acordată companiei şi de către Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare internaţionale.

Acesta este al patrulea proiect comun al BERD cu EDPR în România, după investiţii în trei parcuri eoliene.

Până în prezent, BERD a acordat finanţări pentru construcţia şi operarea a cinci parcuri eoliene în România şi a investit în total 169 de milioane de euro în dezvoltarea sectorului local al energiei regenerabile.

EDPR produce energie solară în Oltenia din 2013, prin mai multe parcuri. Compania are în judeţul Dolj capacităţi fotovoltaice instalate de 11,6 MW, în judeţul Mehedinţi de 28,85 MW, iar în judeţul Olt de 9,93 MW.

Compania deţine în România şi mai multe parcuri eoliene, cu capacitate instalată de 254 MW în judeţul Constanţa, 132 MW în Ialomiţa, 33 de MW în Tulcea şi 52 de MW în judeţul Vaslui.

România are în acest moment o capacitate de 1.158 MW instalaţi în parcuri fotovoltaice.

Mai puteţi citi:

România a ajuns la 4.400 MW instalaţi în proiecte de energie regenerabilă, de trei ori peste capacitatea reactoarelor nucleare de la Cernavodă

Proiectele de producere a energiei din surse regenerabile au ajuns la o capacitate totală de 4.412 MW la finele lunii ianuarie 2014, potrivit datelor furnizate de Transelectrica, citate de Agerpres.ro.

O companie care produce panouri solare vrea să construiască o termocentrală în parteneriat cu RAAN

Compania HiSun PV Technology, subsidiară a China Evergreen Industry Group, este interesată să construiască o termocentrală în Halânga, judeţul Mehedinţi, în parteneriat cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN).

„O scrisoare pierdută“ printre certificatele verzi, sau cum s-a creat haos total între producătorii de energie verde

După scandalul de anul trecut privind amânarea unui număr de certificate verzi pentru producătorii de energie regenerabilă şi ameninţările cu relocarea din partea sectorului industrial, anul 2014 a început ca-n piesa „O scrisoare pierdută“: cu un nou haos legislativ în domeniu.

Proiectele noi din domeniul fotovoltaic primesc în prezent un singur certificat verde pe MWh, după retrimiterea în Parlament a noii legi

Proiectele noi de energie fotovoltaică primesc acum un singur certificat verde, după ce preşedintele Traian Băsescu a retrimis marţi spre reexaminare în Parlament Legea privind aprobarea OUG 57/2013, a declarat Ciprian Glodeanu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Energie Fotovoltaică (RPIA), citat de Agerpres.ro.

Niţă: Subvenţiile pentru energia regenerabilă vor fi reduse drastic începând de anul viitor. Scutirea pentru marii consumatori industriali, în dubiu

Subvenţiile pentru producătorii de energie din surse regenerabile sub forma certificatelor verzi vor fi reduse drastic începând de anul viitor, a declarat, miercuri, Constanin Niţă, ministrul delegat pentru Energie.

Gigantul bancar Sberbank finanţează construcţia unui parc fotovoltaic în Deta, judeţul Timiş

Sberbank Slovensko, subsidiara din Slovacia a Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, a acordat un credit garantat până la suma de 7 milioane de euro firmelor Slovunit Energy din Slovacia şi Energy Deta din Timişoata pentru finanţarea construcţiei unui parc fotovolatic în judeţul Timiş, informează Mediafax.

Lukoil vrea să instaleze panouri fotovoltaice la rafinăria Petrotel Ploieşti

Grupul rus Lukoil ia în calcul construcţia unor parcuri fotovoltaice pe câteva terenuri pe care le deţine lângă rafinăria Petrotel Ploieşti, au anunţat reprezentanţii companiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite